Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea, „respins de evaluator” la concursul pentru Corpul Național al Experților în management educațional

Publicat

În perioada iunie-iulie 2012, profesorii și directorii de școli din Alba au participat la concursul de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de Experți în management educațional. Dintre cei 140 de profesori și directori înscriși la concurs, 117 au fost admiși să participe la acesta, iar restul de 23 au fost respinși din diverse motive de incompatibilitate. Printre aceștia se găsește și inspectorul general al IȘJ Alba, Dorin Sandea, instalat în funcție la începutul lunii iunie, după căderea Guvernului. Conform legislației, membrii Corpului Național al Experților în management educațional pot să dețină funcții de conducere în învățământ.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dorin Sandea, nu a fost admis să participe la concursul național de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de Experți în management educațional, din motivul că nu a fost îndeplinită condiția prevăzută la Art. 2 Litera A din OMECTS nr. 5549 din 6. 10. 2011 („Art.2 – La concursul de selecție pentru dobândirea calității de membru al corpului național de experți în managementul educațional poate participa orice cadru didactic care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: a) face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional”).

Concursul național de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de Experți în management educațional a început în 6 iunie, cu completarea formularului de selecție online. Între 19 și 27 iunie, candidații admiși la concurs și-au depus portofoliul cu documentele prevăzute în Metodologie, privind organizarea și desfășurarea concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de Experți, la inspectoratul școlar.

La etapa de selecție online a concursului pentru constituirea Corpului Național de Experți, s-au înscris 140 de candidați (vezi aici lista înscrișilor), iar, dintre aceștia, 117 au fost admiși să participe la concurs, iar 90 au promovat (vedeți aici lista participanților la concurs).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Concursul s-a amânat: Sandea rămâne interimar la conducerea Inspectoratului Școlar Județean | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax