Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

″Alba Iulia – o istorie în imagini a oraşului″: Cooperare între Primărie, Muzeu şi Universitate pentru promovarea patrimoniului istoric

Publicat

Un acord de cooperare între Municipiul Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii, pentru promovarea patrimoniului istoric unic al oraşului, a fost aprobat joi în ședința de consiliu local. Este vorba despre proiectul ″Alba Iulia – o istorie în imagini a oraşului prin străzile şi monumentele sale″, prin care vor fi recuperate imagini de arhivă de acum 100 de ani, însoțite de explicații de specialitate. Din bugetul local, va fi alocată proiectului suma de 118.500 de lei, pentru anul 2014.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii propun punerea în evidență a patrimoniului și a evenimentelor prin care Municipiul Alba Iulia se situează în planul central al istoriei naționale și europene odată cu valorificarea acestor bunuri culturale și istorice care singularizează Alba Iulia într-o serie de localități istorice de mare prestigiu ale Europei și cu reliefarea unor teme de viață urbană care să învie atmosfera orașului de altădată: arhitectură civilă și militară, economia, dar și oamenii surprinși în diferite ipostaze de viață cotidiană, viață culturală, biserică.

Obiectivul acordului pentru primul an, respectiv 2014-2015, constă în maximizarea vizibilității patrimoniului istoric unic al Municipiului Alba Iulia prin recuperarea unor imagini de arhivă de acum 100 de ani, însoțite de explicații de specialitate.

Proiectul va valorifica colecțiile documentare din Arhiva Arhiepiscopiei Romano-Catolice, colecția de ilustrate a Direcției Județene a Arhivelor Naționale Alba și cea de la Biblioteca Batthyaneum.

Durata acordului este de 5 ani, iar grupul țintă îl reprezintă comunitatea locală, turiștii, elevi și studenți, experți din administrația publică, grupuri de persoane vulnerabile, grupuri de persoane aflate în detenție și Municipiul Alba Iulia.

Pentru primul an de acord, Primăria va aloca suma de 118.500 de lei din bugetul local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax