Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

11 februarie: Eclipsă de Lună prin penumbră. Evenimente astronomice pe cerul României

Publicat

luna1 Pe 11 februarie, va avea loc o eclipsă de Lună prin penumbră. La câteva ore după acest eveniment, cometa 45P se va afla la cea mai apropiată distanţă faţă de Pământ.

Eclipsa Lunii se produce atunci când Soarele, Pământul şi Luna se aliniază, în timp ce Terra se află în mijloc. Acestă poziţie face ca umbra Pământului să se poziţioneze pe suprafaţa Pământului, provocând o eclipsă a Lunii, notează Daily Mail.

În timpul unei eclipse în penumbră, doar umbra mai difuză a Pământului se poziţionează pe suprafaţa Lunii. Dacă cerul va fi senin, Luna va căpăta o nuanţă de gri închis în timpul eclipsei.

Următoarele eclipse de Lună vizibile pe teritoriul țării noastre se vor produce pe 17 august 2017 (parțială), urmate de trei eclipse totale de Lună la 31 ianuarie 2018, 27 iulie 2018 și 21 ianuarie 2019, potrivit www.astro-urseanu.ro.

Tot la sfârşitul acestei săptămâni, cometa 45P va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ. ,,Cometa 45P, vizibilă după apus în ultimele două luni, va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ pe 11 februarie când se va afla la 0,08 unităţi astronomice (11 milioane de kilometri) de Pământ,” informează NASA, conform descopera.ro.

Eclipsa de Lună din 11 februarie 2017 are loc cu Luna în Leu pe gradul 22: 28 în opoziţie cu Soarele în Vărsător gradul 22:28 iar Luna se află în apropierea Nodului Nord Lunar pe gradul 3:20 Fecioara.

O Eclipsă de Lună poate produce transformări majore, este o energie imensă ce ne orientează mai mult spre relaţii, poate declanşa fel de fel de crize în scopul conştientizării necesităţii unei relaţii în viaţă noastră, fie că vorbim de o relaţie de la locul de muncă, de relaţia cu noi înşine, de relaţia cu partenerul de viaţă, cu cei apropiaţi nouă, cu societatea în care trăim.

O Eclipsă de Luna este o Lună Plină (Luna este în opoziţie cu Soarele) mai puternică cu efecte de durată, emoţiile sunt sporite, ceva vine în lumina în acest moment şi dacă vom fi atenţi la aceste emoţii ale noastre cu siguranţă ne putem da seama ce trebuie să modificăm, să eliminăm sau să adăugăm vieţii noastre pentru a ne simţi bine.

surse: realitatea.net, astro-urseanu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax