Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13 septembrie, Ziua Pompierilor din România: Porţi deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba. PROGRAMUL manifestărilor

Publicat

pompier

ziua pompierilor 2012 Duminică, 13 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Pompierilor din România. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba va organiza “Ziua Porţilor Deschise” în toate subunităţile, activitate în cadrul căreia cei interesaţi pot asista la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice.

Ziua de 13 septembrie a fost şi va rămâne un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu. Intrarea trupelor otomane invadatoare în Bucureşti a prilejuit unităţilor militare româneşti, printre care şi Compania de Pompieri, să înscrie unul dintre momentele înălţătoare ale Revoluţiei române, încleştarea din Dealul Spirii devenind un simbol al luptei poporului român pentru libertate şi independenţă. Această bătălie reprezintă prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă a ostaşilor noştri, ca parte integrantă a tinerei armate române moderne, constituită în urma păcii de la Adrianopole 1829, transmite ISU Alba.

Pentru a cinsti memoria pompierilor militari care au căzut la datorie în Dealul Spirii, dar şi a celorlalţi pompieri, eroi peste veacuri, data de 13 septembrie a fost declarată Ziua Pompierilor din România. Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti care, alături de infanteriştii Regimentului 3 şi masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială.

PROGRAMUL manifestărilor din ALBA:

Joi, 10 septembrie

Ora 10.00 – Inaugurarea unui nou punct de lucru SMURD în orașul Cugir. Festivitățile (ceremonial militar, exerciții demonstrative și expoziție de tehnică și mijloace de intervenție) se vor desfășura începând în parcarea hotelului Drăgana.

Vineri, 11 septembrie

Ora 11.00 – “Pompier pentru o zi”, activitate interactivă cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor și de prim ajutor medical, adresată jurnaliştilor din judeţul Alba – în curtea Detașamentului de Pompieri Alba Iulia.

Duminică, 13 septembrie

Ora 10.00 – Ceremonial Militar și Religios și prezentarea ordinelor şi mesajelor primite cu ocazia “Zilei Pompierilor din România”

Ora 10.30 – “Voluntar pentru o zi” – Expoziție cu tehnică și mijloace din dotarea inspectoratului, exerciții demonstrative și activități interactive cu publicul

Ora 11.30 – Puncte de Informare și Educare Preventivă

Ora 12.00 – întâlnirea cadrelor active cu invitații și cadrele militare în rezervă.

Aceste activităţi se vor desfăşura în curtea Detașamentului de Pompieri Alba Iulia.

În 4 septembrie s-a desfășurat competiția de minifotbal – “Cupa 13 septembrie”, la care au participat structuri ale M.A.I. iar ofițeri și subofițeri din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat activități de informare preventivă în județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax