|

135 de locuinţe ANL şi sociale vor putea fi date în folosinţă în primăvară, în Alba Iulia

O mare parte dintre locuinţele ANL din ansamblul Detunata din Alba Iulia, care conţine 60 de apartamente, şi locuinţele sociale din cele trei blocuri construite în zona Stadionului din Alba Iulia ar putea fi date în folosinţă în primăvara anului 2012. Primăria a stabilit termenul de 15 februarie 2012 pentru toţi cei care vor să îşi actualizeze dosarele depuse pentru obţinerea unei locuinţe ANL.
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a explicat, în conferinţă de presă, că stadiul lucrărilor de construcţie a locuinţelor ANL este avansat şi că la sfârşitul lunii aprilie, cel mai probabil, 60 de familii se vor putea muta în apartamentele puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. În prezent sunt depuse aproximativ 300 de dosare pentru obţinerea unei astfel de locuinţe, iar în cursul lunilor februarie-martie se va întocmi o listă de priorităţi pentru toţi aceşti cetăţeni. Până la data de 15 februarie, aceştia pot să îşi actualizeze dosarele deja depuse la Primărie.
Lucrările pentru finalizarea blocurilor ANL sunt în valoare de 2.300.000 lei, bani existenţi, asiguraţi de ANL, iar plata se va efectua în primul semestru al acestui an.
În Alba Iulia, există 75 de apartamente care vor fi destinate locuinţelor sociale şi chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate. Este vorba despre blocurile A1, A2 şi A3, construite în zona Stadionului. În fiecare dintre aceste blocuri, sunt 25 de apartamente. În blocul A1 se mai execută lucrări de finisaj interior, iar la blocul A3, care este în stadiul cel mai avansat de construcţie, în prezent se lucrează la zugrăveli şi montarea gresiei pe casa scării. Primarul Mircea Hava a adăugat că acesta ar putea fi terminat şi dat în folosinţă într-un viitor foarte apropiat: „În 2-3 săptămâni ar putea fi gata. N-o să aşteptăm să le terminăm pe toate. Avem A3-ul gata, îi dăm drumul. Când se termină A1, îi dăm drumul şi la A1”. Aici vor fi repartizaţi toţi cei care îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de o locuinţă socială. În legătură cu aceste condiţii, Consiliul Local va emite o hotărâre în care să se specifice criteriile pentru cei care pot beneficia de aceste locuinţe. Pentru cazurile sociale, unul dintre criterii va fi ca persoanele în cauză să lucreze în Alba Iulia, să aibă o situaţie în Alba Iulia.
O sumă de 5.366.000 lei este asigurată pentru finisarea locuinţelor sociale, iar aceasta va fi plătită în primul semestru al acestui an. Pentru locuinţele sociale mai trebuie terminate aleile, parcările, problemă uşor de rezolvat din momentul în care vremea o va permite.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=71899avatar Publicat de pe 2 februarie 2012
Publicat în ADMINISTRATIE, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Petru: Un program fe „inverzire” a orasului e obligatoriu. Deocamdata acest oras se defineste doar un...
  • Espinosa: Uitati-va la ce scrie ”bugetar de cand ma stiu”. Un exemplu de individ obraznic. Asta ca sa vedeti pe cine...
  • rosoiu giorgian: se va aproba oare aceast program nu cred
  • Laura Cata: Nu pompierii si politia au ajutat la stingerea incendiului ci locuitorii satului Capalna. Acestia au...
  • Batman: Si ce fac? Ma uit urat la pereti pana se usca tencuiala? Bravo pentru articol, la mai multe :)

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI