Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

135 de locuinţe ANL şi sociale vor putea fi date în folosinţă în primăvară, în Alba Iulia

Publicat

O mare parte dintre locuinţele ANL din ansamblul Detunata din Alba Iulia, care conţine 60 de apartamente, şi locuinţele sociale din cele trei blocuri construite în zona Stadionului din Alba Iulia ar putea fi date în folosinţă în primăvara anului 2012. Primăria a stabilit termenul de 15 februarie 2012 pentru toţi cei care vor să îşi actualizeze dosarele depuse pentru obţinerea unei locuinţe ANL.
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a explicat, în conferinţă de presă, că stadiul lucrărilor de construcţie a locuinţelor ANL este avansat şi că la sfârşitul lunii aprilie, cel mai probabil, 60 de familii se vor putea muta în apartamentele puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. În prezent sunt depuse aproximativ 300 de dosare pentru obţinerea unei astfel de locuinţe, iar în cursul lunilor februarie-martie se va întocmi o listă de priorităţi pentru toţi aceşti cetăţeni. Până la data de 15 februarie, aceştia pot să îşi actualizeze dosarele deja depuse la Primărie.
Lucrările pentru finalizarea blocurilor ANL sunt în valoare de 2.300.000 lei, bani existenţi, asiguraţi de ANL, iar plata se va efectua în primul semestru al acestui an.
În Alba Iulia, există 75 de apartamente care vor fi destinate locuinţelor sociale şi chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate. Este vorba despre blocurile A1, A2 şi A3, construite în zona Stadionului. În fiecare dintre aceste blocuri, sunt 25 de apartamente. În blocul A1 se mai execută lucrări de finisaj interior, iar la blocul A3, care este în stadiul cel mai avansat de construcţie, în prezent se lucrează la zugrăveli şi montarea gresiei pe casa scării. Primarul Mircea Hava a adăugat că acesta ar putea fi terminat şi dat în folosinţă într-un viitor foarte apropiat: „În 2-3 săptămâni ar putea fi gata. N-o să aşteptăm să le terminăm pe toate. Avem A3-ul gata, îi dăm drumul. Când se termină A1, îi dăm drumul şi la A1”. Aici vor fi repartizaţi toţi cei care îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de o locuinţă socială. În legătură cu aceste condiţii, Consiliul Local va emite o hotărâre în care să se specifice criteriile pentru cei care pot beneficia de aceste locuinţe. Pentru cazurile sociale, unul dintre criterii va fi ca persoanele în cauză să lucreze în Alba Iulia, să aibă o situaţie în Alba Iulia.
O sumă de 5.366.000 lei este asigurată pentru finisarea locuinţelor sociale, iar aceasta va fi plătită în primul semestru al acestui an. Pentru locuinţele sociale mai trebuie terminate aleile, parcările, problemă uşor de rezolvat din momentul în care vremea o va permite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax