Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15-16 august: A IX-a ediție a Festivalului „Suflet de Român” în Piața Cetății. Spectacole cu cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară

Publicat

Suflet-de-roman-banner-300x600px(1) Pentru cei care gândesc cu sufletul, pentru cei care trăiesc din tot sufletul și pun suflet în tot ce fac, Primăria Alba Iulia și Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România organizează o nouă ediție a festivalului SUFLET DE ROMÂN. Albaiulienii sunt invitați de onoare la cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania! Suflet de Român, în 15 si 16 august, la Alba Iulia.

Fii popular! Ia-ţi ia sau costumul popular și vino să-i vezi, asculți și-aplauzi pe Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran și foarte mulți alții, acompaniati de orchestra Codru de România.

Suflet de Român a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară. Emoția va fi la fel de intensă și de această dată, iar organizatorii au atașat o extensie de o zi festivalului. Pe scena din Piața Cetății vor fi prezenți artiști care au cules și ocrotit cele mai alese semințe de folclor autentic românesc. Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania “Fii popular” – invită publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrand deprinderea unei vaste traditii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania.

Festivalul de folclor „Suflet de Român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie.

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc.

Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland Romania, partener Staropramen.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax