Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

15 ianuarie: Primul termen în instanță în cazul „majorării prețurilor la gunoi” în Aiud. PDL vrea anularea hotârârii

Publicat

Plângerea consilierilor locali PDL din Aiud, privind majorarea prețurilor pentru serviciul de salubrizare, a ajuns în instanță. Primul termen se va desfășura în data de 15 ianuarie, iar în urma acestei acțiuni, inițiatorii speră în suspendarea, iar ulterior anularea hotărârii de Consiliu Local prin care s-a votat creșterea tarifelor acestor servicii.

Prezent în conferință de presă la PDL Alba, consilierul local Tiberiu Budușan a anunțat că în urma plângerii formulate în luna octombrie în contencios administrativ, primul termen în instanță va avea loc pe 15 ianuarie.

„Sperăm că în 15 ianuarie să obținem suspendarea acelei hotărâri de consiliu și ulterior anularea ei”, a spus Budușan.

În octombrie, grupul consilierilor locali PDL din Aiud au prezentat situația într-o conferință de presă. Potrivit Oanei Badea, prețurile serviciului de salubrizare au crescut cu peste 150% de când serviciul a fost preluat de firma Greendays din Portugalia.

Citiți mai multe despre acest caz:

VIDEO | Oana Badea: Serviciul de salubrizare din Aiud s-a scumpit cu peste 150% de când este prestat de firma Greendays din Portugalia

Cum au anunțat și atunci, atacul în contencios administrativ a survenit în urma unei „situații de incompatibilitate”: unul dintre consilieri, Florian Oprița, consilier al directorului firmei de salubrizare, nu a anunțat în plenul ședinței că se abține de la vot în cazul majorării prețurilor, însă nu a ridicat mâna la vot.

Situații de incompatibilitate și conflict de interese în CL Aiud

„Situația cu conflicte de interese și incompatibilități în Consiliul Local Aiud să știți că nu se oprește doar la domnul Oprița. Mai sunt cazuri. De exemplu un președinte de club de fotbal, de asemenea consilier local, a votat atunci când s-a repartizat fonduri la acel club de fotbal. De asemenea, la Apa CTTA există personal de conducere, de asemenea, consilieri local în Aiud. Primăria a făcut un demers la ANI prin care a cerut lămuriri legate de conflicte de interese și incompatibilități, însă într-o formă generală. Intenționăm să facem o adresă la ANI, prin care, cu procese verbale de ședință, să le cerem părerea pe cazuri concrete”, a mai spus consilierul Budușan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax