Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

16-18 iunie: Conferința Internațională CLIE 2017, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Afis CLIE 2017 - A4 - CS5În perioada 16 – 18 iunie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se va desfășura Conferința Internațională CLIE 2017 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education), pe tema educației lingvistice și interculturale. La eveniment vor participa 18 participanți din Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, precum și 32 de participanți din 10 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

Facultatea de Istorie și Filologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică, alături de universități partenere din Uniunea Europeană și din Balcanii de Vest, organizează, în perioada 16-18 iunie 2017, Conferința internațională CLIE-2017 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education), pe tema educației lingvistice și interculturale.

Conferința reprezintă un forum de dezbateri academice și o platformă de diseminare a rezultatelor cercetărilor celor mai inovatoare din sfera legăturii indisolubile dintre limbă și cultură, a necesității înțelegerii și acceptării diversității și alterității la nivel global. La eveniment vor participa 18 participanți din Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, precum și 32 de participanți din 10 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

În paralel, se va desfășura cea de-a doua ediție a Panelului Intercultural Metaphor II, dedicat explorării rezultatelor cercetărilor derulate în cadrul proiectului de cercetare finanțat de UEFISCDI, Invariante universale și variante ale metaforei economic în limbile română și engleză. O abordare cognitivă din perspectiva lingvisticii corpusului – PN-II-RU-TE-2014-4-2785, condus de Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, din cadrul instituției organizatoare.

Deschiderea oficială a Conferinței va avea loc vineri, 16 iunie, cu începere de la ora 9.00, în Sala Senatului UAB.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax