Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

162 de delegați din Alba participă la Convenția extraordinară a PDL din 23 martie. Se desemnează noua conducere a partidului

Publicat

În vederea organizării Convenţiei extraordinare a PDL în 23 martie, în cadrul căreia va fi desemnată noua conducere a partidului, Comisia de organizare a evenimentului a stabilit modalitatea în care va fi realizată reprezentarea. Astfel, vor participa la Convenţie 612 membri de drept în Consiliul Naţional de Coordonare şi 4.388 de reprezentanţi stabiliţi de organizaţiile judeţene, pe baza numărului de voturi primite de la alegerile locale şi parlamentare. Din partea PDL Alba, 162 de democrat-liberali, între care Mircea Hava, Ion Dumitrel, Alexandru Pereș și Clement Negruț vor lua parte la Convenție.

Potrivit formulei de calcul stabilite de Comisia de organizare a Convenţiei, fiecare organizaţie judeţeană a partidului beneficiază de un număr de delegaţi în funcţie de voturile şi procentele obţinute la alegerile locale şi parlamentare. Se ţine cont în proporţie de 50% de numărul de voturi câştigate de organizaţie şi restul, de procentul de la cele două scrutinuri. Delegaţii sunt aleşi de conducerea organizaţiilor judeţene, dintre aleşii locali.

Unul dintre membrii Comisiei, Bogdan Cantargiu, a declarat pentru hotnews.ro, că, de exemplu, Clujul are 180 de delegaţi, Aradul are 175, Harghita 42 şi Bucureşti 504.

Şi Alba se încadrează în rândul organizaţiilor cu reprezentanţi numeroşi la Convenţie, având în vedere rezultatele importante de la alegeri, comparativ cu celelalte zone din ţară. PDL Alba a câştigat la alegerile locale, 365 de mandate de consilieri locali, (67.650 voturi) şi 45 de mandate de primar. La parlamentare, cu un procent general de peste 28%, a înregistrat 37.011 pentru candidaţii la Camera Deputaţilor şi 36.650 voturi pentru cei de la Senat.

Chiar dacă vor fi bine reprezentaţi la şedinţa de la Bucureşti, democrat-liberalii din Alba par împărţiţi în tabere. Dacă liderul Mircea Hava şi Ion Dumitrel au anunțat că îl susțin ca președinte pe Vasile Blaga, opțiunea acestora nu este împărtășită și de parlamentarii Alexandru Pereş şi Clement Negruţ. Aceştia nu consideră candidaturile lui Blaga şi a Elenei Udrea drept variante pentru „revigorarea absolut necesară a PDL”, ci ar prefera un al treilea nume. La o conferinţă de presă din februarie, cei doi au amintit de Adriean Videanu sau Liviu Negoiţă. Însă al treilea candidat anunţat oficial pentru conducerea PDL este Monica Macovei.

Liderii Alba vor comunica opțiunea lor pentru președinția partidului, cel mai probabil, în ședința de partid de vinerea aceasta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax