Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20.000 de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Perspective sportive 2017 Alba”. Proiect în Consiliul Județean

Publicat

prefectura institutia prefectului consiliul judetean alba Consilierii județeni vor vota în ședința de joi, 27 iulie, alocarea sumei de 20.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul local al judeţului Alba, Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru toţi” Alba, în vederea implementării Proiectului „Perspective sportive 2017 Alba”.

Autorităţile administraţiei publice au obligaţia să sprijine sportul pentru toţi şi sportul de performanță şi să asigure condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale potrivit prevederilor art. 3 alin. 1 din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările si completările ulterioare.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 123/2017 a fost aprobat Programul anual de finanțare nerambursabilă din bugetul local al Județului Alba a activităților nonprofit de interes județean, aferent anului 2017, suma alocată acestuia din bugetul local al judeţului Alba fiind de 500.000 lei, defalcată astfel: 400.000 lei pentru proiecte sportive din domeniul „Sportul de performanţă” şi 100.000 lei pentru proiecte sportive din domeniul „Sportul pentru toţi”.

Sportul este definit de toate formele de activitate fizică menite, printr-o participare organizată sau independentă, să exprime sau să amelioreze condiţia fizică şi confortul spiritual, să stabilească relaţii sociale civilizate şi să conducă la obţinerea de rezultate în competiţii de orice nivel. Practicarea sportului are implicații directe asupra dezvoltării abilităților sociale și fizice, a spiritului de echipă, performanței fizice și dezvoltării caracterului.

Potrivit art. 2 alin. 2 din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările și completările ulterioare, „statul recunoaşte şi stimulează acţiunile organizatorice şi de promovare a educaţiei fizice şi sportului, desfăşurate de autorităţile administraţiei publice şi, după caz, de organismele neguvernamentale de profil în învăţământ, în structuri ale apărării naţionale, ordinii publice, siguranţei naţionale, în sănătate, în societăţi comerciale, precum şi în alte sectoare ale vieţii sociale, potrivit reglementărilor legale”.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se face exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte, în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul Consiliului judeţean, cu respectarea principiilor de liberă concurenţă, eficacitate a utilizării fondurilor publice, transparenţă, tratament egal, excludere a cumulului, neretroactivitate şi cofinanţare.

Astfel, în perioada iunie-iulie 2017, Consiliul Judeţean Alba, prin intermediul aparatului de specialitate a desfăşurat procedura de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă din bugetul local al Judeţului Alba pentru activităţi non-profit de interes judeţean – domeniul Sport.

În urma desfăşurării, de către Comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse, constituită prin dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, a procedurii de evaluare şi selecţie de proiecte sportive a fost selectat pentru finanţare nerambursabilă de la bugetul local al judeţului Alba, proiectul „Perspective sportive 2017 Alba” depus de Asociaţia judeţeană „Sportul pentru toţi” Alba, acesta întrunind un număr de 62 puncte, suma solicitată ca finanţare nerambursabilă de la bugetul local al judeţului Alba fiind de 20.000 lei.

Conform art. 12 din Regulamentul privind acordarea de finanţare nerambursabilă din bugetul local al Judeţului Alba pentru activităţi non-profit de interes judeţean – domeniul Sport, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 156/2017, în urma finalizării procedurii de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive, funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba „vor întocmi proiectul de hotărâre pentru aprobarea sumelor alocate solicitanţilor. După aprobarea alocării fondurilor, aceştia vor comunica beneficiarilor contractul de finanţare pentru acordarea sprijinului financiar aprobat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax