Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

23-26 aprilie, la Alba Iulia: Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret „Apolo”, a doua ediţie. Reprezentaţii ale trupelor din ţară şi străinătate şi expoziţie de afişe

Publicat

festival apollo În perioada 23-26 aprilie, la Alba Iulia se desfăşoară Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apolo, a doua ediţie, o iniţiativă a grupului de teatru Skepsis, menit să diversifice oferta cultural-artistică a municipiului şi să promoveze imaginea acestuia pe plan internaţional.

“Apollo” este o invitaţie deschisă adresată trupelor şi companiilor tinere din toată lumea de a se întâlni, de a învăţa prin schimb de experienţă şi de a oferi spectacole reprezentative din repertoriul lor comunităţii din Alba Iulia, transmit organizatorii. Proiectul a fost promovat la nivel naţional şi internaţional pentru a primi oferte cât mai variate de spectacole. La încheierea perioadei de înscriere, au fost primite oferte de spectacole din partea a 14 trupe tinere de teatru din România şi din partea a 22 de grupuri şi companii tinere de teatru din străinătate, din ţări precum: Italia, Portugalia, Ungaria, Ucraina, Cehia, Bulgaria, Georgia, Columbia, India, Iran, Irac, Moldova, Nepal şi Nigeria.

Dacă la prima ediţie s-a acordat o pondere mai mare în festival grupurilor din România, la ediţia de anul acesta s-a dorit priorizarea grupurilor din străinătate. Festivalul fiind încă la începuturi, bugetul a impus o selectare mai strictă a participanţilor, proces în care s-a ţinut cont de calitatea expresiei artistice a reprezentaţiilor propuse, de atractivitatea lor dar şi de media de vârstă a delegaţiilor.

Urmează fixarea programului festivalului, spectacolele având loc la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Timp de trei zile, cât va dura festivalul, publicul va avea ocazia de a asista la reprezentaţii diverse – grupurile invitate provenind din medii ţări diferite, medii sociale diferite, având orientări şi viziuni teatrale diferite.

În cadrul programului festivalului, grupurile invitate vor vizita municipiul şi principalele lui obiective turistice şi vor participa la sesiuni de discuţii coordonate de Dan Chiorean, actor al teatrului Naţional Cluj Napoca, invitat special pentru a dinamiza schimbul de experienţă prin discuţii asupra reprezentaţiilor şi pentru a împărtăşi participanţilor concepte artistice utlile dezvoltării lor în viitor.

Pentru a extinde Festivalul, cu ajutorul Fundaţiei Inter-Art Aiud şi a Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, a fost inclusă o nouă dimensiune artistică: Expoziţia Internaţională de Afişe – „Apollo”, ediţia I., Alba Iulia, aprilie 2015. Expoziţia propune o abordare artistică a afişului ca obiect cultural. S-au primit înscrieri din partea a 55 artişti din ţară şi străinătate. Lucrările vor fi selectate, premiate şi apoi expuse în cadrul Festivalului la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Primăria Municipiului Alba Iulia este unul dintre principalii parteneri ai proiectului: “Fără să am nicio legătură cu lumea teatrului, realizez că toți suntem actori într-o lume din ce în ce mai teatrală. Dincolo de toate sofisticările goale de conținut în care noi ne ducem existența cotidiană, mă bucur nespus că cineva mai găsește puterea și curajul să ne arate altfel de scenă. Cea a oamenilor pasionați, a oamenilor care nu au doar viză de flotant în lumea culturii, ci pur și simplu acolo trăiesc. Dacă aș vorbi despre numărul de ediții ar însemna să vorbesc despre cantitate, cu riscul să pun în umbră calitatea. Contează că e a doua ediție, dar mai important, oamenii care fac acest festival să existe pun Alba Iulia într-o lumină a reflectoarelor, care, de ce să nu recunoaștem, ne lipsește. Vă doresc succes și în această ediție, să găsiți puterea să o începeți pe a treia”, a declarat primarul Mircea Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. luigi

    joi, 23.04.2015 at 08:51

    p*****dăăăăăăăăăă!….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax