Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

23 de ani, 19 țări, 6.000 de kilometri și o bicicletă. Extraordinara poveste a unui tânăr din Alba, în drumul său spre casă, spusă într-un reportaj marca ”Agerpres”

Publicat

trip 2 ”19 țări și peste 6.000 de kilometri străbătuți cu bicicleta în drumul lung spre casă” este povestea unui tânăr de 23 de ani care și-a căutat drumul spre casă printr-o călătorie legendară, spusă într-un reportaj realizat de colegii noștri de la Agerpres. Este povestea lui Albert Nandor din Lunca Mureșului (Alba) care a străbătut pe două roți Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Ucraina și Rusia, ajungând până la Sankt Petersburg. O poveste care nu se oprește la orgoliul călătorului, ci dezvăluie un tânăr tenace care visează să-i ajute pe copiii orfani să aibă o bicicletă. 

Lungul drum spre casă

Inspirat de titlul unei melodii cunoscute, interpretate de Roger Hodgson, Albert Nandor și-a numit expediția, pentru care s-a pregătit aproape un an, în mod sugestiv „Take The Long Way Home’.

Tânărul de 23 de ani a declarat, că, în afară de a-și găsi calea spre casă, a văzut în călătorie și o modalitate de a aduce în atenție soarta copiilor orfani din diverse comunități din Transilvania, aflați în grija fundației patronate de călugărul franciscan Bojte Csaba (deținător al titlului „Cetățeanul European” în 2011), și de a-i ajuta pe aceștia să aibă și ei biciclete. Mai exact, Albert Nandor a lansat o campanie prin care cei au posibilitatea pot să doneze, cu banii respectivi urmând să fie achiziționate biciclete „pentru copiii care au nevoie’.

Fiecare copil ar trebui să aibă o bicicletă!

bicicleta „Cred că fiecare copil ar trebui să aibă o bicicletă! Îmi amintesc când eram copil și am învățat cum să merg pe bicicletă. A fost unul din cele mai frumoase sentimente pe care le-am simțit vreodată”, a afirmat tânărul. Deși până în prezent în contul campaniei „Help Orphan Kids Get A Bicycle” nu s-au strâns atâția bani cât și-ar fi dorit, Albert Nandor nu vrea să renunțe la proiectul său. Astfel, el le-a lansat o provocare celor care dețin o bicicletă și nu o mai folosesc din diverse motive să o doneze și să aducă astfel o bucurie copiilor orfani.

Nandor și-a petrecut ultimii ani la Londra, unde a lucrat ca bucătar. El a plecat din Londra în 1 iunie și va ajunge acasă, în Lunca Mureșului, sâmbătă, 30 septembrie. Aflat de câteva zile în România, tânărul a stat mai multe zile în Bucovina, iar joi se afla undeva aproape de Bistrița.

Chiar dacă distanța dintre Londra și satul din Alba este de 2.200 de kilometri în linie dreaptă, tânărul a optat pentru un alt traseu, dorind foarte mult să viziteze în mod special Scandinavia, traversând astfel, pe durata a patru luni,19 țări.

„Am vrut să văd cât mai multe țări. Să văd Scandinavia în mod deosebit’, a spus acesta. El s-a arătat cel mai impresionat de Norvegia.

Printre țările pe care le-a traversat cu bicicleta se numără: Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Ucraina. El a ajuns și în Rusia, mai exact la Sankt Petersburg, unde s-a deplasat cu un feribot.

A dormit în cort și și-a gătit singur

Spune că nu a cheltuit prea mult, dormind, cumulat, timp de două luni în cort, gătindu-și singur, la primus, și o lună cazându-se la gazde prin sistemul Couchsurfing. „Doar cam o lună am dormit în hoteluri, hosteluri’, a menționat Nandor. În Danemarca a avut posibilitatea să doarmă, gratis, în niște adăposturi din lemn, cabane care sunt dotate cu apă potabilă, șemineu, toaletă.

Mulți oameni l-au oprit pe parcurs și i-au oferit sprijinul, tânărul arătându-se impresionat de amabilitatea celor cu care a intrat în contact.

A avut și câteva mici incidente tehnice, cum ar fi faptul că în Norvegia la un moment dat, din cauza vântului, trepiedul a căzut și astfel aparatul foto i s-a spart.

Odată ajuns acasă, tânărul vrea să le împărtășească din experiența sa elevilor de la Colegiul „Bethlen Gabor” din Aiud, unitate de învățământ pe care și el a absolvit-o. De asemenea, vrea să stea mai mult timp cu familia și să petreacă sărbătorile de iarnă, pentru prima dată după mulți ani, cu ai săi, acasă. După care urmează cel mai probabil să plece la muncă în Elveția, țară de care este atras datorită munților, unde să se angajeze ca chef, și apoi, în viitorul nu prea îndepărtat, intenționează să călătorească tot cu bicicleta în Asia, până în Mongolia.

Sursă: AGERPRES/ (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu), foto facebook: TTLWH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax