Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

25-27 IULIE: Spectacol de lumini, culoare şi ARTIFICII în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. PROGRAMUL de la „SIMFONIA FOCULUI”

Publicat

În weekend-ul 25-27 iulie, albaiulienii şi vizitatorii oraşului vor avea ocazia să vadă şi să evalueze spectacolul oferit de trei companii de artă pirotehnică din România şi Europa, care se vor întrece în reprezentaţii impresionante pe cerul Cetăţii Alba Carolina. Vineri, sâmbătă şi duminică, începând de la ora 22.30, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, echipe din Polonia, Bulgaria, dar şi România se întrec în lumină şi culoare, momente sincronizate cu muzică. Spectacolele vor dura câte 15 minute pentru echipele participante și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant.

Festivalul „Simfonia Focului” urmează să devină un eveniment obişnuit al verii, în Alba Iulia, fiind planificate şi alte ediţii. Se desfăşoară sub forma unei competiţii, în cadrul căreia echipe din Polonia, Bulgaria, dar şi România se întrec în lumină şi culoare, momente sincronizate cu muzică.

Vineri de la ora 22.30 în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, primii care vor „sparge gheaţa” în prima ediţie a festivaului sunt cei de la Enigma Fireworks LTD Sofia (Bulgaria). Sâmbătă de la ora 22.30 a doua companie care şi va prezenta show-ul de lumini şi culoare este RG Lider Bialystok (Polonia), iar duminică de la aceeaşi oră este rândul echipei de la Pyro Events Braşov (România).

Pyro Events Team – Fireworks Design din Braşov organizează spectacole pirotehnice din 2006, manifestând atenţie specială detaliilor. Compania a fost prezentă până acum la evenimente precum concerte, nunţi, competiţii sportive, coreografie pirotehnică, atât în ţară cât şi în străinătate (Malta, Munchen etc).

Compania Enigma Fireworks din Bulgaria are o experienţă de 21 de ani în domeniul profesional şi amator de produse pirotehnice. Re-exportă astfel de produse în 14 ţări. În urmă cu cinci ani, a intrat pe piaţa spectacolelor pirotehnice. A fost prezentă la evenimente în Rusia, Serbia, Slovenia, Ungaria, Macedonia, Kosovo, România, dar a colaborat şi pentru concerte Metallica, Guns N`Roses, J Lo.

RG Lider Polonia are 25 de ani experienţă în domeniu, luând parte la evenimente fie cu buget redus fie de avengură. Firma are şi magazine de specialitate în Polonia şi, din 2005, organizează unul dintre cele mai mari festivaluri pirotehnice şi muzicale din ţară.

Citeşte şi 25 – 27 iulie | WEEKEND plin în Cetatea Alba Carolina. SPECTACOL de ARTIFICII la ”Simfonia Focului” şi CONCERTE de Zilele Prieteniei

”Simfonia Focului” este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de trei zile pe parcursul cărora cerul cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (trei competitori în fiecare an).

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști. Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.

De ce Alba Iulia?

Aflată în inima Ardealului, Alba Iulia propune prin Cetatea Alba Carolina un decor sublim pentru focurile de artificii, iar istoria acestui așezământ îl recomandă.

Fostă capitală a Transilvaniei, Alba Iulia este un vector al moștenirii culturale latine, simbol al înfrățirii, al unității naționale și Caterdală a Încoronării. Un oraș care s-a aflat la intersecția atâtor culturi trebuie să rămână un loc al întâlnirilor, al marilor evenimente. Un asemenea eveniment poate deveni un obiectiv turistic deosebit, festivalul poate atrage în timp resurse financiare importante, sponsori, turiști, expunere mediatică și prestigiu.

Ca un exemplu, festivalul Ingnis Brunensis de la Brno a reușit în istoria sa de 15 ani să se dezvolte de asemenea natură încât astăzi numărul de spectatori prezent la festival depășește 200.000, iar evenimentul a oferit un mare plus de vizibilitate și prestigiu orașului Brno.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a trei zile care au fiecare drept punct culminant reprezentația unuia dintre artiștii pirotehniști participanți.

Spectacolele de artificii sincronizate cu muzică sunt realizate în fiecare an pe o temă dată, iar artiștii concurenți respectă un regulament bine definit.

Muzica este difuzată la scena evenimentului, precum și  în programul unui post de radio local pentru ca orice privitor să poată savura spectacolul în forma sa completă.

Spectacolele vor dura câte 15 minute pentru echipele participante și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant.

Partenerul logistic care pune la dispoziție materialul pirotehnic va oferi suport logistic profesional urmând să pună la dispoziție tehnologie de ultimă generație necesară implementării spectacolelor pirotehnice. Partenerul logistic va asigura obținerea tuturor aprobărilor și avizelor legale necesare precum și desfășurarea în condiții de maximă securitate a spectacolelor pirotehnice.

Câștigătorii vor fi desemnați pe baza regulamentului de către un juriu constituit dintr-un reprezentant al instituției sau companiei-sponsor, un muzician de renume ce va puncta alegerea temelor muzicale, precum și de un regizor sau specialist în artele spectacolului care va puncta punerea în scenă, efectele și figurile de stil ale fiecărei alegorii pirotehnice.

Un alt jurat important va fi publicul spectator, care va avea posibilitatea să voteze (via SMS) producția preferată și să determine cea mai bună reprezentație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax