Contacteaza-ne si pe
Publicitate

Uncategorized

Preselecţie la Tabăra interpreţilor de muzică populară la Alba Iulia. Vor fi selectaţi zece elevi ai claselor V-XII

Publicat

Copiii şi tinerii din Alba Iulia pasionaţi de folclor sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni, la cea de-a şasea ediţie a Taberei de instruire şi pregătire a tinerilor interpreţi de muzică populară. Această ediţie aduce cu ea şi o premiere, astfel că 10 elevi talentaţi ai claselor V-XII, pasionaţi de folclor, vor fi selectaţi de un juriu profesionist şi vor fi susţinuţi şi promovaţi pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului. Preselecţia va avea loc, joi, 28 august, începând cu ora 16.00 la Galeriile Porţii a III-a (spaţiile CJ Alba aflate la parterul clădirii în care funcţionează Centrul Militar Alba, în vecinătatea Porţii a III-a a Cetăţii).

Tinerii din clasele V-XII care iubesc cântecul popular şi au talent vocal au ocazia să participe anul acesta la preselecţia din cadrul Taberei de instruire şi pregătire a tinerilor interpreţi de muzică populară. În urma acesteia, un juriu profesionist format din membri ai Uniunii Artiştilor de Folclor Muzical din România (UAIFMR), va selecta 10 candidaţi ce vor fi apoi sprijiniţi şi promovaţi de UAIFMR pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Tema taberei de anul acesta este ”Artistul între tradiţie şi actualitate” şi la finalul aceastei săptămâni, la Alba Iulia se vor întâlni aproximativ 40 de artişti din toată ţara.

Un alt eveniment important din cadrul taberei este lansarea albumului ”Muzică tradiţională din Munţii Apuseni. Bazinul Arieşului şi Văile Aiud, Geoagia Galda.” Lansarea va avea loc vineri, 29 august, la ora 16.30, la Sala Unirii, în interpretarea Ansamblului Icoane, condus de maestrul Ioan Bocşa.

De asemenea, Tabăra de interpreților de folclor va prefața și un alt eveniment deosebit ce are loc la Alba Iulia în acest week-end – spectacolul folcloric „Suflet de român” ce se va desfășura în Piața Cetății începând cu ora 19.00.

Dar, înaintea acestui spectacol, ce va reuni în inima României cei mai îndrăgiţi interpreţi de folclor din ţară, participanţii la Tabără vor defila prin Cetate invitând publicul să îmbrace cămaşa populară, cea tradiţională sau chiar întreg costumul tradiţional. Defilarea va avea loc în cadrul unei acţiuni intitulate ”Fii popular!” şi are ca scop conştientizarea publicului asupra importanţei păstrării tradiţiilor strămoşeşti şi a folclorului autentic.

Tabăra este organizată pe baza unui proiect cultural iniţiat de interpretul Ionuţ Fulea, care este şi consilier judeţean în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Uniunea Artiștilor Interpeți de Folclor Muzical din România și Asociația Română pentru Cultură.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate