Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

28 octombrie: „Teatru conectat. Povestiri și Istorie”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Spectacol cu tineri români şi germani. Proiect în cooperare cu ADR Centru

Publicat

Foto2În cadrul mai larg al parteneriatului dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, începând cu 23 octombrie, Regiunea Centru și județul Alba primesc vizita unui grup de tineri din acest land german, pentru a crea o punte peste generații, prin cultură și voie bună. Este vorba despre un proiect educaţional prin care 19 tineri vor interpreta o piesă de teatru în care dau viață unor personaje istorice. Pe 28 octombrie, la ora 16.00 va avea loc premiera piesei de „Teatru conectat. Povestiri și Istorie”, în Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Intrarea la eveniment va fi liberă.

În această piesă comună, jucată în germană, dar video-transpusă și în limba română, grupul de teatru „TABULARASA” din Potsdam (Germania) și elevii de la Școala Sf. Iosif din Alba Iulia vor vorbi despre toleranță, despre o cooperare pașnică și prietenoasă într-un prezent și un viitor comun.

Timp de 4 zile, oaspeții românilor vor pregăti noua piesă de teatru, urmând ca vineri, în ziua premierei, să vedem cum își imaginează tinerii, deveniți actori, modul cum ar putea acționa marile figurile ale Istoriei. Frederic cel Mare din Brandenburg și Vlad Țepeș – Dracula vor prinde viață în cadrul modern al scenei albaiuliene și vor fi fericiți să vorbească din nou. Actorii vor juca rolurile personajelor din trecut transpunându-le în prezent.

Acest proiect este coordonat de Reprezentanța din Alba Iulia a Parteneriatului dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru, în cooperare cu ADR Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru și este finanțat de Guvernul Landului Brandenburg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax