Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

30 pentru maxim 5 locuri: PSD se face că ”deschide ușile” pentru oameni noi ca să-și asigure ”eligibilii” din lista pentru Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

13007334_248265455523629_8196522171662977610_n Într-o încercare de a reîmprospăta partidul, PSD Alba a apelat la o strategie cel puțin ciudată. Astfel liderii organizației au organizat un „concurs” de selecție a albaiulienilor care vor să se afle pe lista candidaților la Consiliu Local din partea partidului. Un număr 30 de oameni, printre care se află și membri de partid, s-au arătat interesați de un post de consilier și și-au depus dosarele de canditat la sediu. Pentru a întocmi lista finală și locul fiecăruia pe ea, PSD face un fel de alegeri interne în care cetățenii sunt invitați la sediul partidului pentru a-și exprima votul pentru candidații din listă. Alegerile au început sâmbătă dimineață la ora 8,00 și se încheie la ora 20,00.

 

După ce au tot amânat să anunțe candidații pentru alegerile locale, acum, PSD Alba încercă să întocmească o listă pentru Consiliul Local Alba Iulia apelând la o strategie prin care vor să arate electoratului că organizația din Alba este deschisă la oameni noi. După patru ani, din care trei s-a aflat la Putere, cu o lună înainte de alegeri, PSD Alba și-a deschis ”porțile” și vrea să arate electoratului că ușa partidului este deschisă pentru orice cetățean al orașului. După plecarea din partid a lui Ovidiu Jidveian, umilit de-a dreptul de conducerea partidului, PSD s-a trezit din beția puterii și a intrat într-un așa zis proces de reorganizare. O reformă internă făcută pe genunchi, în al 12- lea ceas, după ce ”dinozaurii” din organizația condusă de Dîrzu  și-au dat seama că trebuie să facă un pas înapoi și să lase loc noii generații de politicieni considerată de neînlocuit în partid doar atunci când trebuiau lipite afișe sau se organizau marșuri, mitinguri, chermeze pentru pensionari și alte acțiuni de stradă.

Așa s-a ajuns ca PSD să facă  o așa zisă „Lista a Albaiulienilor”, un proiect prin care fiecare cetățean era invitat să se înscrie pentru un post în Consiliul Local Alba Iulia. Pe lista finală, care este supusă la vot sâmbătă, nu se află doar cetățenii care și-au trimis dosarul, ci și actuali consilieri locali sau alți membri de partid. Șefii PSD spun că în listă se regăsesc aproximativ 30% oameni noi în politică, mare parte cu adeziuni noi la partid sau care încă nu au devenit membri. Până la ora 10,00 au votat în jur de 70 de persoane, din care jumătate nu au adeziuni semnate la partid. Pesediștii mai spun că 38% din lista consilierilor sunt tineri.. Aceștia nu au precizat câți dintre oamenii noi veniți să se înscrie în cursa pentru Consiliul Local Alba Iulia au locuri eligibile în lista PSD, cifre pe care șefii organizației le cunosc  în urma sondajelor pe care partidul le-a făcut pentru fiecare oraș din județ și în special pentru Alba Iulia. La această dată în CL Alba Iulia PSD deține doar cinci  din cele 21 de locuri din Consiliul Local și este puțin probabil să poată obține mai multe. În aceste condiții, este posibil ca niciun cetățean albaiulian dintre cei înscriși și care nu este membru de partid să se regăsească  în primele cinci locuri din listă.

În fruntea listei candidaților PSD la CL Alba Iulia nu au cum să nu se regăsească Horațiu Clepan, Bogdan Medrea, Vasile Crișan actuali conilieri locali și membrii de vază în conducerea organizației. Astfel doar două locuri vor mai rămâne disponibile pentru ”noii veniți”.

Așa cum arată calculele ”eligibilității” pe liste, este evident că acțiunea denumită pompos ” LISTA ALBAIULIENILOR” este doar o strategie populistă de promovare electorală, prin care vechea gardă pesedistă urmărește să își asigure cele câteva locuri deținute în Consiliul Local Alba Iulia. Mai jos vă prezentăm lista celor înscriși în cursa internă pentru CL Alba Iulia.

 

13014982_220797328292415_449890570_n

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DAN

    marți, 19.04.2016 at 22:13

    Doamna Risteiu este sotia domnului Risteiu de la RAR ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax