Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

31 martie – 1 aprilie: Concursul național de traduceri literare şi de specialitate pentru studenți și tineri, la Universitatea din Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

universitatea UAB

universitate uab 2 La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și la Centrul Cultural Castel Sâncrai se vor desfășura, în perioada 31 martie– 1 aprilie, activitățile de atelier ale Concursului național de traduceri literare şi de specialitate pentru studenți și elevi, aflat la cea de-a VI-a ediție.

Evenimentul este organizat de Universitatea„1 Decembrie 1918”din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, British Council, Cluj-Napoca, Asociația „Alba-Manche Împreună” AMI, Institut français, Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Consiliul Judeţean Alba.

Concursul are două secţiuni distincte, traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză. Calendarul evenimentului din acest an include Festivitatea de deschidere,vineri, 31 martie, ora 10.00, în Aula mică, Corp C, activități de atelier conform programului atașat, precum și Festivitatea de premiere, ce va avea loc sâmbătă, 01 aprilie, ora 10.30, în Aula mică, Corp C.

„Ținând cont de specificul concursului, vor fi înmânate 26 de premii în cărți și alte materiale educaționale obținute cu sprijinul partenerilor evenimentului: Consiliul Judeţean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, care ne-au pus la dispoziție, cu generozitate, fondul de carte necesar pentru premierea câștigătorilor”, au transmis organizatorii.

La ediția din acest an participă cu traduceri 42 de studenți din centrele universitare din țară: Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea din Craiova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Petru Maior” și Universitatea „Sapienția” din Tîrgu Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și studenți din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La secțiunea dedicată elevilor din învățământul preuniversitar participă cu lucrări 62 de elevi din județele Hunedoara, Alba, Sibiu și Cluj.

În acest an, ca o noutate, evenimentele primei zile se vor desfășura în incinta Centrului Cultural Castel Sâncrai, restaurat și patronat de Consiliul Județean Alba.

Tot la ediția din acest an, programul activităților include, pe lângă atelierele de traducere cu care participanții s-au obișnuit deja și o lansare de carte a autoarei Emilia Ivancu. Titlul cărții este Noaptea în care focurile vor arde până la capătpublicată în 2016 la Editura Eikon.

Program Concursul de traduceri literare şi de specialitate, ediția a VI-a:

Vineri, 31 martie

  • 10.00 – 10.30 Deschiderea oficială (Aula Mică, corp C)

Prof. univ. dr. Daniel Breaz, Rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Conf. univ. dr. Gabriel Bărbuleţ, Director al Departamentului de Filologie al Facultăţii de Istorie şi Filologie

  • 10.30-11.00 Pauză
  • 11.00 – 13.00 Proba practică de traducere (S7, S8)
  • 13.00 – 15.00 Prânz (opţional – cantina universității)
  • 15.00 Plecarea spre Centrul Cultural Castel Sâncrai cu autocarul din fața Universității
  • 16.00 – 18.00 Ateliere: Între intenţia scriitorului şi arta traducătorului Dr. Liana Pioraș (Franceză) şi At Home or Lost in Translation? Dr. Emilia Ivancu (Engleză)
  • 18.00 – 18.30 Pauză 18.30 – 19.30 Lansare de carte: Emilia Ivancu, Noaptea în care focurile vor arde până la capăt (Editura Eikon, 2016)
  • 19.30/20.00 Întoarcerea cu autocarul la Universitate

Sâmbătă, 1 aprilie

  • 10.30 – 11.30 Festivitatea de decernare a premiilor. (Aula Mică, corp C).

Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, Decan al Facultății de Istorie și Filologie

Închiderea oficială a activităţilor.

  • 11.30 – 12.00 Pauză
  • 12.00 Vizitarea Cetăţii Alba Carolina. (opțional)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax