Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5-7 iunie: Festivalul Internaţional de Film Etnografic Zlatna, a treia ediție. Înscrieri în competiție, până în 15 mai

Publicat

premiu FIFE zlatna A treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna se va desfăşura în perioada 5-7 iunie. Înscrierea filmelor în competiţie a început, sesiunea fiind deschisă până la data de 15 mai, atât membrilor organizațiilor neprofesionale sau amatorilor, cât și cineaștilor profesioniști care lucrează în televiziuni sau case de producție.

La FIFE Zlatna se pot înscrie filme documentare pe teme etnografice, fără restricţii de durată, indiferent dacă au mai participat sau nu la alte festivaluri.

Filmele trebuie să aibă calităţi cinematografice, implicaţie artistică şi o puternică prezenţă a punctului de vedere al realizatorului, atât în formă, cât şi în conţinut. Sunt apreciate în mod special documentarele creative şi filmele de autor, care pun accent pe modul de abordare al originii, modului de viaţă, culturii şi obiceiurile comunităţilor sau popoarelor.

Pentru înscrierea filmelor la festival nu se percepe nicio taxă, doar costurile de transport trebuie suportate de către participanți.

Filmele înscrise pentru secțiunile competiționale trebuie să fie traduse și în limba engleză, inclusiv titlul și distribuția. Filmele pot fi produse direct în limba engleză sau pot fi trimise în limba țării unde au fost realizate, dar este obligatoriu să fie traduse și în limba engleză, inclusiv filmele românești.

La cea de-a doua ediție a FIFE Zlatna, din 2014, marele premiu pentru cel mai bun film etnografic a revenit regizorului Dumitru Budrală cu filmul „Satul de demult”. Au fost înscrise filme documentare pe teme etnografice, fără restricţii de durată, indiferent dacă au mai participat sau nu la alte festivaluri din din România, dar şi din ţări precum Japonia, Croaţia, Irlanda, Bulgaria sau Africa de Sud.

Citeşte şi VIDEO: Filmele câștigătoare la FIFE Zlatna 2014. Trei filme etnografice din județul Alba au fost premiate

Filmele etnografice realizate în județul Alba care au obținut premii la prima ediție a festivalului de la Zlatna sunt „Şezătoarea de la Feneş” în regia Marinelei Baba, „Portul tradiţional din Cergău”, în regia Petruţei Pop și „Ce sunt Făşangii?” al echipei Colegiului Tehnic „Apulum” Alba Iulia.

Citeşte şi FOTO | FIFE Zlatna 2013: Pelicula „Sânvăsâiul la Galda de Jos”, în regia Marinelei Baba, a primit „Premiul Publicului”. Vezi celelalte distincţii

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax