Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

50 km/oră vs. 60 km/oră în localitate: campionul de raliu, Vali Porcișteanu, explică diferența

Publicat

YouTube video

Campionul de raliu, Vali Porcișteanu, a explicat într-un clip postat pe pagina sa de Facebook ce se va întâmpla din punct de vedere al siguranței rutiere, dacă limita de viteză în interiorul localităților va crește cu 10 kilometri la oră, potrivit unei propuneri venite din partea unui senator PSD. Vali Porcișteanu a explicat ce se întâmplă la frânare, și care este diferența dintre 50 și 60 de kilometri la oră.

”Dacă limita noastră de viteză este de 60 de kilometri la oră în loc de 50, vom avea nevoie de încă 5 metri pentru a opri mașina” a spus fostul campion. La 50 de kilometri la oră, în funcție de mașină, este nevoie de aproximativ 15 metri pentru a opri, dar, a spus acesta, foarte puțini șoferi știu să facă o frânare de urgență corectă, majoritatea reușind după aproximativ 5 încercări.

Viteză maximă de deplasare în interiorul localităţilor s-ar putea schimba, dacă Guvernul va ţine cont de o solicitare în acest sens venită din PSD. Autovehiculele ar putea avea voie să circule cu 70 km/oră în localitate, pe drumurile europene. Senatorul Sorin Bota solicita ministrului Transporturilor, precum şi ministrului de Interne, în calitate de principali factori decidenţi cu privire la traficul rutier din România, emiterea unui ordin comun prin care pe drumurile europene modernizate, viteza de circulaţie prin localităţi să fie aceeaşi, de 70 km/ h, şi nu într-un judeţ să fie 70 km / h, iar în altul de 50 km/h.

„Dacă nu am fost în stare să construim autostrăzi, măcar să gestionăm corect fluența traficului rutier prin România”, a spus senatorul Sorin Bota.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    vineri, 03.11.2017 at 08:12

    Pasarele pentru pietoni? Treceri pentru pietoni semaforizate? Vă sună cunoscut? Respectarea distanței în trafic adaptată vitezei de deplasare și condițiilor de drum, față de autovehiculul din față poate fi făcută de către orice șofer. În prezent majoritatea șoferilor circulă oricum cu mult peste 50 km/h pe DN-uri și DE care străbat localități mici sau comune. Dacă vrei să exasperezi zeci de șoferi și să-i provoci la depășiri neregulamentare, scăzând astfel siguranța traficului pe un drum inter-urban, tot ce trebuie să faci este să circuli 10 minute cu faimoasa viteză de 50 km/h. O amendă costă mai puțin decât una sau mai multe mașini sau vieți distruse!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax