Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

500 de lei – costul divorţului pe cale administrativă

Publicat

Cuplurile care doresc să divorţeze au posibilitatea de a obţine decizia direct de la primărie, unde pot să depună actele în acest sens, cu condiţia ca ambele părţi să fie de acord. La solicitarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Alba, consilierii locali au votat, marţi, instituirea unei taxe de divorţ administrativ. „Dacă nu se impune nici o taxă la divorţuri, cele mai multe cupluri ar divorţa foarte uşor, iar, a doua zi, ar depune din nou actele, pentru altă căsătorie”, se motivează în solicitarea înaintată de Serviciul Public Comunitar. Consilierii locali au stabilit că valoarea sumei achitate de cuplurile care doresc să divorţeze pe cale administrativă va fi de 500 de lei.

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar au precizat că banii obţinuţi în urma instituirii taxei vor contribui la îmbunătăţirea serviciilor oferite de instituţie: „această taxă ar veni în sprijinul serviciului de evidenţă a persoanelor, deoarece s-ar putea achiziţiona aplicaţii de stare civilă, calculatoare şi aparate foto la evidenţa persoanelor, deoarece multe aparate din cadrul serviciului sunt vechi, iar calitatea fotografiilor din actele de identitate nu este cea mai bună”.

La nivelul municipiului Alba Iulia, trei cupluri şi-au exprimat dorinţa de a divorţa pe cale administrativă, de la începutul anului. Condiţiile impuse pentru ca astfel de divorţuri să se poată pronunţa sunt ca partenerii să nu aibă copii minori, să se înţeleagă asupra partajului bunurilor comune şi să nu se afle sub interdicţie. Cererea va fi depusă la ofiţerul de stare civilă, care le va acorda un termen de 30 de zile pentru situaţiile în care aceştia se răzgândesc. Certificatul de divorţ va fi eliberat la 15 zile de la expirarea termenului menţionat, de o lună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax