Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

6.103 elevi din Alba au participat la simulările pentru BAC şi Evaluarea Naţională. Rezultatele vor fi afişate începând de miercuri

Publicat

elevi

Marţi, la cea de-a doua etapă a simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională au participat 6.103 elevi din Alba. Este vorba despre probele la limba şi literatura română şi la matematică organizate pentru elevii de clasa a VIII-a şi clasa XII-a. Dacă la simularea pentru Evaluarea Naţională s-au prezentat 94,9% din elevi înscrişi, la simularea pentru Bacalaureat prezenţa a fost slabă, de 76,4%.

Potrivit vicepreşedintelui comisiei judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş, absenteismul la simularea de la proba de limba şi literatura română pentru BAC este cauzat de lipsa elevilor din clasele de seral, care nu se pot prezenta la examene în timpul zilei.

La nivelul judeţului Alba, din cei 3.779 de elevi înscrişi la simularea de la limba şi literatura română de la Bacalaureat s-au prezentat, marţi, 2.887 de elevi. Vorbim astfel de o prezenţă de 76,4% şi un grad de absenteism de aproximativ 20%. La simularea de la matematică pentru Evaluarea Naţională au participat elevi în număr mare – 3.216 din cei 3.387 înscrişi. Procentul de prezenţă este de 94,9%.

Rezultatele la primele simulări din această sesiune vor fi afişate începând de miercuri pe site-ul ISJ Alba.  Consultaţi şi calendarul simulărilor ce vor avea loc în zilele următoare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax