Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

24 APRILIE, data oficială de inaugurare a BAZINULUI OLIMPIC din Alba Iulia. În acest an va începe și refuncționalizarea zonei exterioare

Publicat

Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi inaugurat în data de 24 aprilie. Acesta este anunțul făcut vineri de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, din informațiile comunicate de Compania Națională de Investiții (CNI) și constructorul TIM Cluj-Napoca. În luna februarie va fi alocată ultima tranșă din banii necesari finalizării lucrărilor, aproximativ 1,6 milioane lei. Tot în acest an vor începe lucrările de refuncționalizare a zonei exterioare Bazinului Olimpic, iar în partea din spate și laterală vor fi amenajate încă un bazin și două terenuri de sport.

„Continuăm demersurile pe lângă Compania Națională de Investiții pentru alocarea sumelor necesare pentru finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic. Luna februarie va fi hotărâtoare în acest sens. Primăria Alba Iulia și-a respectat angajamentele făcute către constructor. Acum avem de-a face cu ultima alocare din partea CNI. Dacă se va face așa cum s-a promis, în data de 24 aprilie ar trebui să fie deschis oficial Bazinul Olimpic, ca urmare a comunicărilor pe care le-a făcut CNI și constructorul TIM Cluj Napoca”, a declarat Florin Roman.

Suma care a mai rămas de plătit pentru lucrările de la Bazinul Olimpic este 1.600.000 lei, ce reprezintă ultima parte de producție realizată de către constructor, iar din acești bani vor fi decontate facturile către firmă.

Sunt așteptate lămpile laterale, de la Philips din Olanda

„Avem oarecare emoții în ceea ce privește lămpile laterale de pe marginea bazinului pentru că sunt niște lămpi speciale care trebuie aduse din Olanda, de la firma Philips. termenul lor de aducere este de 6 săptămâni, contractul s-a semnat la începutul acestei săptămâni, între constructor și firma Philips”, a mai spus Roman.

După predarea amplasamentului de la CNI către Primăria, Primăria va face public un regulament în baza căruia să se facă accesul pe zile și pe ore a tuturor elevilor din municipiul, gratuit. Costurile biletelor de intrare vor fi stabilite de Primăria după preluarea obiectivului.

Bazin exterior și două terenuri de sport, în partea din spate și laterală a Bazinului Olimpic

În bugetul local al municipiului pe 2014 este cuprinsă și refuncționalizarea zonei exterioare, iar în partea din spate și în partea laterală vom mai avea un bazin în aer liber și două terenuri de sport.

„Pentru refuncționalizarea zonei exterioare a Bazinului Olimpic, Primăria a cuprins în bugetul pe 2014 suma 7.656.800 lei, pe trimestre. Pentru amenajarea bazinului exterior și al celor două terenuri de sport va trebui făcută o licitație și evaluate costurile pentru finanțare”, a mai spus Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Katinka Hosszú

    vineri, 14.02.2014 at 17:43

    Luna viitoare vom afla marea stire: ca bazinul olimpic se va deschide in luna mai, apoi in luna iunie, si tot asa in fiecare luna „ziaristii” din Alba dau cate o stire cu bazinul olimpic care se va deschide luna viitoare, ce sa faca si ei trebuie sa castige un ban, (sau) nu?

  2. Lasa-te de Minerit Tovarase

    sâmbătă, 15.02.2014 at 04:43

    Pana il deschid iar se strica la exterior apoi interiorul si tot asa. 🙂 Cetrala aia bat-o vina nu se inghesuie nimeni sa o achizitioneze. Roman da cu pixu Roman doar sunt banii nostri acolo, nu sunt de aruncat chiar toti in proiecte de „succes„. Deja ne minti de ani de zile si cel mai bine e ca nu te mai crede nimeni. Ai indepartat orice ramasita de credibilitate.

  3. SPERANȚA

    sâmbătă, 15.02.2014 at 08:03

    Pe când domnilor politicieni vom avea o sală polivalentă, că în câteva campanii electorale ați tot vehiculat această promisiune fără a se concretiza, cred că suntem printre puținele municipii reședință de județ fără o asemenea investiție . Apropo cred că amplasarea acesteia ar fi indicată în zona bazinului olimpic ,astfel ca împreună cu stadionul ar forma un adevărat complex sportiv .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax