Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ştrand de vară în spatele Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Investiţie a Primăriei, în acest an. Administraţia locală renunţă la proiectul de la Schit

Publicat

Primarul Mircea Hava este convins că anul acesta albaiulienii vor putea înota la bazinul olimpic renovat, chiar dacă nu ştie exact data la care se va dechide. În ultimii patru ani, locuitorii oraşului s-au bucurat de o bălăceală în bazin cu „ţârâita”, respectiv la piscinele din oraş care în zilele toride erau arhipline sau la ştrandul de la Schit, care lasă de dorit atât din punct de vedere al dotărilor, cât şi al apei. Se pare că 2014 este anul atât al finalizărilor, dar şi demarării de noi investiţii la acest capitol. Primăria Alba Iulia va construi un ştrand în spatele Bazinului Olimpic. Hava a declarat că lucrările vor începe din acest an. Administraţia locală va cumpăra 1.500 de mp de teren pentru realizarea acestuii obiectiv, în locul terasei din exteriorul clădirii. Hava a spus că locaţia actualului ştrand de la Schit va fi transformată într-un parc cu zone verzi.

Pentru că ştrandul de la Schit este amplasat într-o zonă în care acum s-au ridicat tot felul de clădiri, iar gălăgia pe timp de vară şi nu numai îi deranjează pe mulţi dintre locuitorii de acolo, edilul oraşului spune că noua investiţie din apropierea Bazinului Olimpic „nu va deranja pe nimeni, decât culturile de porumb”.

Primarul Mircea Hava a declarat că se doreşte achiziţionarea unei parcele pentru mărirea spaţiului din afara bazinului şi că este o investiţie strict a Primăriei. Construirea ştrandului presupune „bazine pentru înot, care nu vor avea nicio legătură cu bazinul, în afară de instalaţiile de încălzire solar”, susţine edilul oraşului.

„Nu va fi o chestiune că vii aici la ştrand, te tăvăleşti în nisip şi pe urmă te arunci în bazin (n.r – Bazinul Olimpic). În bazin, e bazinul şi dincoace va fi altă discuţie, care normal va funcţiona numai vara”, a declarat Mircea Hava.

În ceea ce priveşte ştrandul din zona Schit, primarul Mircea Hava spune că „nu îşi mai are rostul acolo, iar suprafaţa de teren pe care o ocupă nu este mare, 1,20 ha”. Edilul a precizat că actualul ştrand pune în dificultate dezvoltarea oraşului, la fel ca alte două depozite de munţie ale Armatei (unul de la Miceşti).

La întrebarea când se deschide bazinul olimpic, Mircea Hava a răspuns următoarele: „ Albaiulienii vor face baie în acest an, dar nu ştiu când se dechide bazinul. La bazin se lucrează. Noi ne-am făcut datoria, se lucrează mai facem mici îmbunătăţiri. Eu mă întâlnesc în fiecare săptămână cu constructorul, îmi pare rău că nu mi-am trecut pe Facebook toate discuţiile cu el, dar data viitoare promit că le trec şi fac şi poze cu bazinul”.

Reamintim că administrația locală din Alba Iulia avea în vedere modernizarea zonei de agrement de la Schit. Mai exact, începerea lucrărilor amânate din 2011, din lipsa resurselor financiare. În bugetul pe anul 2014 a fost inclusă suma de 2.800.000 lei, bani care ar trebui să fie rezervaţi pentru construirea piscinelor exterioare de lângă Bazinul Olimpic. La Schit va fi amenajată doar o zonă verde pentru petrecerea timpului liber.

Lucrările pentru amenajarea unor piscine exterioare lângă Bazinul Olimpic au fost incluse în proiectul aprobat în CL Alba Iulia în 2009. Dacă bazinul a fost predat administrativ Companiei Naţionale de Investiţii, care derulează reabilitarea acestuia, pentru partea de exterior a fost stabilită finanţare din bugetul local. Potrivit proiectului iniţial, era prevăzută construirea unor piscine exterioare, a unor terenuri de tenis, de baschet, a unei zone de joacă pentru copii, parcare, pavilion administrativ şi pavilion pentru sportivi. Documentaţia va fi refăcută şi vor fi demarate procedurile privind contractarea lucrărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Lotul de natatie pe uscat

    miercuri, 12.03.2014 at 15:13

    Macar de data asta nu deschid bazinul luna viitoare… asteptam cu nerabdare stirea cu bazinul olimpic de luna asta…tinand cont ca inca nu am ajuns la jumatatea lunii poate vom avea nu una ci doua stiri cu bazinul olimpic luna asta.
    Multumim Alba24 pentru minunatele vesti si felicitari primarului nostru mult iubit pentru convingerile declarate.

    .

  2. babi

    miercuri, 12.03.2014 at 16:59

    Ce interesant ,pe baronii care locuiesc la schit ii deranjeaza galagia de la strand,dar pe locatarii blocurilor de pe b-dul Transilvaniei nu-i deranjeaza galagia de la terase???? Doamne ce grija are d-nul Hava de unii. Pentru unii muma pentru unii ciuma ,dar voturile sunt bune de la omul de rind.

  3. dady

    joi, 13.03.2014 at 08:23

    cata nesimtire din partea d-lui primar ,dar ce conteaza cand voturile vin de la pop**** ,mutam pana si strandul sa nu deranjam ZANA !

  4. Clau

    marți, 25.03.2014 at 22:57

    Dar pe cei care suporta turturica din mijlocul orasului interesaza pe cineva mai bine ar face locuite pt. Cei din turturica la iesirea din oras sunt sub orice critica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax