Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tăieri masive de copaci în pădurea Mamut. Ocolul Silvic Alba Iulia: „Se face tratament de răritură”

Publicat

Dealul Mamut din apropierea oraşului Alba Iulia este într-o continuă schimbare. Pe lângă lucrările de amenajare a Parcului Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii, în zona de pădure se fac și tăieri masive de copaci, observate pe o distanţă de 2 kilometri.

Situaţia din pădurea Mamut ne-a fost sesizată de un cititor Alba24.ro, care a precizat că, începând din zona „Fântâna Hoțillor” și până în apropierea vârfului Mamut se fac „defrișări masive”. Copacii sunt tăiaţi și lăsaţi în pădure. Cititorul a bănuit că este vorba despre anumite lucrări de întreţinere care se fac în zonă, însă a auzit drujbele într-o zi de duminică.

Am încercat să aflăm ce se întâmplă de fapt şi am luat legătura cu şeful Ocolului Silvic Alba Iulia, Ioan Lupşa. Potrivit acestuia, pădurea aparține Primăriei Alba Iulia și este în administrarea Ocolului Silvic. Acesta a precizat că porțiunea de pădure în care sunt tăiați copacii a fost contractată de firma Ruja Forest SRL din Alba Iulia, care în acest moment execută lucrări de „tratament răritură”.

Șeful Ocolului a mai spus că înainte de tăierea copacilor aceștia sunt marcați corespunzător și că nu este vorba despre tăieri ilegale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Batman

    miercuri, 02.04.2014 at 22:23

    Da „tratament de raritura” pe ****. Asta-i furt pe fata.

  2. Marcel

    joi, 03.04.2014 at 08:28

    Tratament de raritura si pregatirea terenului pt. viitoarele vile si uite asa mai dispare o padure,incet si legal, ca doar hoti sunt la putere la fel si cu toaletarea copacilor din Alba, jumatate din ei se vor usca si vor putea fi taiati in liniste….in tarile civilizate se fac eforturi pt. ocrotirea padurilor si copacilor din orase si pt. reimpadurire la noi se fac eforturi pt. distrugerea a tot ce este verde…mare pacat…

  3. MTB Alba

    joi, 03.04.2014 at 10:56

    Felicitari pentru articol, nu cred ca se va rezolva mare lucru, padurea va fi taiata in continuare.
    De mai bine de 5 ani urc pe mamut cu bicicleta, in fiecare an padurea e tot mai rara. cel mai mult se vede diferenta la inceputul sezonului cald pentru ca iarna nu merg pe acolo.
    Padurea se taie sistematic de mai bine de 5 ani, anul asta au intrecut orice masura, daca ala e „tratament de raritura” ii doresc si domnului Ioan Lupşa un tratament identic cel putin la falange.
    Tinand cont ca padurea apartine primariei Alba Iulia, ii doresc si domnului primar un tratament identic, pentru distrugerea principalei surse de oxigen a orasului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax