Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ADIO șanse de asfalt pe drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu. Guvernul a decis să rămână FORESTIER

Publicat

IMG_9785 Șansele unui drum asfaltat de la Barajul Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu au fost spulberate de Guvern. Potrivit deputatului PNL de Alba Florin Roman, în urma proiectului depus, în luna septembrie, de către CJ Alba pentru transmiterea gratuită, din fondul forestier național, a unor sectoare de drum și terenul aferent, din domeniul public al statului, în domeniul public al județului Alba, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare, a primit un răspuns nefavorabil. Mai exact, Guvernul a decis le dea în administrare drumul însă fără posibilitatea de a-i schimba destinația de drum forestier pe care o are în acest moment. 

Drumul spre Poarta Raiului, la mâna Guvernului. CJ Alba cere transmiterea gratuită în administrația județului a porțiunilor ce aparțin de Romsilva

„Am primit un răspuns de la Guvern, ni s-a spus că ne dau în administrare acel drum fără a-i putea schimba destinația, practic un răspuns prin care ne spun că „da, vi-l dăm, dar el rămâne tot forestier, nu puteți interveni pe acel drum”, spune deputatul Florin Roman.

Potrivit acestuia, CJ Alba este acum „legat de mâini” în ceea ce privește o investiție în zonă. Sigurul lucru pe care îl poate face este să intervină pe porțiunile pe care le are deja în administrație.

”Ultima discuție de la nivelul CJ înainte de a pleca a fost că, în eventualitatea unui astfel de răspuns, în primăvară, după topirea zăpezii, pe ceea ce aparține Consiliului Județean să intervenim cu pietruire și asfaltarea unei tălpi scurte cu niște zone de refugiu. Vă dați seama că va fi un drum total inestetic pentru că suntem proprietari pe anumite zone pe 4 metri, iar în altele pe 2,20. Încercăm să găsim o soluție, dacă Statul Român nu vrea să ofere importanța cuvenită unei zone de interes turistic care devine de interes național”, spune Roman.

Starea deplorabilă a acestui drum, cu o lungime de aproximativ 18 km, fost subiectul  mai multor discuţii între autorităţi, întreprinzători şi reprezentanţi ai comunităţii locale. A făcut obiectul mai multor sesizări din partea proprietarilor de pensiuni, dar şi al unor întâlniri cu autorităţile judeţene.

Se pare totuși să indiferent de nemulțumirile investitorilor și a turiștilor, acest drum va rămâne în continuare destul de greu de parcurs.

DJ 704 leagă DN 67C Transalpina, de zona turistică Poarta Raiului – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu (până la pârtii). Are 18 km.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. AS a SIN

    joi, 19.01.2017 at 13:44

    Normal ca a primit aviz nefavorabil, dat fiind faptul ca Guvernul este format din trandafirii rosii in majoritate, iar Alba a votat cu galbenii. Asa ca, noi ramanem nu drumul forestier, iar Guvernul sa-si bage trandafirii in cxr… Bravo natiune!

  2. psd shit

    joi, 19.01.2017 at 15:32

    bravo PSD , Multumim pentru nimic . Dezamagire imensa !!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax