Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte pentru Alba în Legea bugetului de stat pe 2017. Amendamente propuse de parlamentarii liberali din județ pentru continuarea unor investiții

Publicat

olar, roman, racuciParlamentarii PNL de Alba vor să propună mai multe amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2017, prin care să vină în sprijinul unor investiții aflare în curs de derulare sau pentru demararea unor proiecte în județul Alba. Parlamentarii au propus alocarea unor sume de bani pentru amenajarea Câmpiei Libertății de la Blaj, a bazei de tratament şi agrement Ocna Mureş, precum și reabilitarea și refuncționalizarea Muzeului Național al Unirii și a Sălii Unirii Alba Iulia, pentru care s-a primit deja o finanțare de aproape 10.000.000 de lei. 

Vă prezentăm amendamentele propuse de cei cinci parlamentari PNL Alba:

„Prin derogare de la prevederile art.20 alin (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, cu modificările și completările ulterioare, propunem ca finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap să fie asigurat în procent de 100% din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Sursa de finanţare: Sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor.

Se propune alocarea sumei de 5.200 mii lei pentru finanțarea obiectivului „AMENAJARE ANSAMBLUL CÂMPIA LIBERTĂŢII ŞI IMPREJMUIRE”.

Surse de finanțare: Având în vedere importanța sărbătoririi a 170 de ani de la Adunarea Naționalǎ de la 1848 de pe Câmpia Libertǎtii Blaj și a Centenarului de la înfăptuirea Marii Uniri, realizarea acestui obiectiv trebuie sa fie asumat şi prețuit de cǎtre toți românii.

VEZI: Modernizări la Câmpia Libertății din Blaj. Lucrările în cadrul investiţiei de aproape 3 milioane lei încep din 1 iulie şi durează un an

Se propune alocarea sumei de 19.369 mii lei pentru finanțarea obiectivului „Reabilitare și refuncționalizare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia – MUZEUL NAŢIONAL AL UNIRII”.

Surse de finanțare:  Muzeul Național al Unirii Alba Iulia face parte din patrimoniul național înscris în Lista Monumetelor Istorice. Aniversarea Zilei Naţionale a României este un moment de excepţie în afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale, cu atât mai mult cu cât în anul 2018 se sărbătoresc 100 ani de la Marea Unire. Având în vedere că Marea Unire reprezintă apogeul unei istorii milenare, Centenarul acestui eveniment trebuie să aducă o conștientizare a eforturilor, sacrificiilor și talentului pus la temelia construcției naționale de către cetățeni români, Muzeul National al Unirii si Sala Unirii Alba Iulia, făcând parte din același circuit muzeal, care va fi polul central al manifestărilor organizate în anul 2018 pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

Menționăm că pentru finanțarea obiectivului „Reabilitare și refuncționalizare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia – SALA UNIRII”, Județul Alba a încheiat în anul 2016 Contractul de finanțare nr.438/30.08.2016/ 15859/12.09.2016 pentru Programul național de dezvoltare locală, Subprogramul Infrastructură la nivel județean în sumă totală de 9.965.000 lei.

VEZI: Noroc cu ANUL ELECTORAL: Buget de peste 10 milioane de lei pentru RENOVAREA SĂLII UNIRII din Alba Iulia

VEZI: Sala Unirii și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia intră în renovare până în 2018. Investiție de peste 19 milioane de lei

Alocarea sumei de 10.000 mii lei pentru finanțarea obiectivului „Amenajare bază de tratament şi agrement Ocna Mureş”.

În cadrul programelor de creștere a atractivității turistice și de agrement a teritoriilor urbane Județul Alba a stabilit inițierea și susținerea de proiecte pentru modernizarea și dotarea salinelor terapeutice Ocnele Sarate respectiv modernizarea si dotarea statiunii balneare Ocna Mureș. Având în vedere calitatea deosebită a apelor care se află pe locul vechii saline, construirea acestui complex ar contribui la dezvoltarea și revigorarea economică a zonei Ocna Mureș prin dezvoltarea pe orizontala a tuturor ramurilor economice conexe cu turismul de tratament precum și la revenirea la statutul pe care orașul l-a avut în trecut acela de stațiune balneo- climaterică. Conform centralizatorului de lucrări pentru obiectivul menționat mai sus valoarea fără TVA este de 27.976,84 mii lei”, transmit parlamentarii liberali de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax