Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schimbări la conducerea Cupru Min SA Abrud. Şase noi directori, numiţi în funcţii de consiliul de administraţie

Publicat

cupru min iarna Consiliul de administraţie al companiei miniere Cupru Min SA din Alba a finalizat procedura de selecţie a şapte directori cu atribuţii de conducere. Singurul care a rămas pe funcție este directorul general Nicolae Turdean.

Cupru Min SA a fost, până în prezent, o companie în care posturile de conducere se decideau la nivel politic, fiind împărţite frăţeşte între reprezentanţii PSD şi PNL din Abrud. Noul consiliu de administraţie, desemnat în iulie 2016, a decis să scoată toate funcţii de director la concurs, prin organizarea unei proceduri de selecţie la care să participe manageri profesionişti. Condiţiile au fost stabilite astfel încât directorii de la vremea respectivă să nu poată participa. Prin urmare, în afară de directorul general Nicolae Turdean, care şi-a păstrat poziţia, toţi ceilalţi au fost schimbaţi din funcţie în perioada 3 – 11 ianuarie 2017.

În urma finalizării procedurii de selecţie, structura de management a companiei Cupru Min SA este următoarea:

– director general – Nicolae Turdean

– director general adjunct – D. Anghelache

– director economic – C. Miklo

– director de producţie – E. Schvartz

– director comercial – V. Mudura

– director tehnic – Georghe Chindriş, membru CA numit interimar

– director de resurse umane – N. Popescu.

Până în prezent, funcţiile au fost ocupate de Dorel Tomuş – director general adjunct, Mircea Goia – director producţie, Augustin Popuţa-Clean – director tehnic-dezvoltare, Ştefan David – director comercial, Eugen Colda – director economic, potrivit adevărul.ro

Prin noua organigramă a mai fost înfiinţată şi funcţia de director resurse umane.

cupru min iarna 3 Scoaterea din „circuit” a foştilor directori a provocat un scandal în interiorul companiei, dar şi în oraşul Abrud, de unde provin cei mai mulţi angajaţi ai exploatării miniere. O funcţie de director la Cupru Min se plăteşte cu mii de euro pe lună, lucru care justifică „bătălia” pentru aceste posturi. De menţionat că niciunul dintre noii directori nu provine din zonă, fiind selectate persoane mai ales din Bucureşti. Surse neoficiale susţin că foştii directori au decis să conteste în instanţă întreaga procedură şi schimbarea lor din funcţii.

„Scopul procedurii de recrutare şi selecţie este de a coopta în conducerea executivă a Cupru Min SA manageri profesionişti cu experienţă demonstrată în funcţii similare sau superioare celor vizate, care prin efortul conjugat al echipei executive şi împreună cu Consiliul de Administraţie să conceapă şi să aplice cu succes Planul de Administrare al Cupru Min SA în perioada 2016-2020 pentru realizarea scopului strategic definit de Statul Român în calitate de acţionar unic prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri – exploatarea sustenabilă pe termen lung a rezervelor de minereuri neferoase cu efect de regenerare economică a industriei specifice şi cu impact pozitiv semnificativ în dezvoltarea durabilă a mediului economic, social şi cultural din zona geografică de prezenţă”, se afirma în anunţul de recrutare publicat de companiei în 2016.

Întreaga procedură a fost organizată şi gestionată de consiliul de administraţie format din Remus Vulpescu (preşedinte), Radu-Claudiu Roşca, Radu Coşarcă, Romeo Jantea şi Gheorghe Chindriş. Aceştia au fost aleşi la sfârşitul lunii iulie 2016, de Adunarea Generală a Acţionarilor. Nicolae Turdean este director general al societăţii din Apuseni din iunie 2015.

Cupru Min are în jur de 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Compania deţine aproximativ 60% din rezerva de cupru a României. Exploatarea minieră cu sediul central în Abrud a înregistrat în 2016 o producţie record de concentrat de cupru (39.000 de tone), cea mai mare din istoria companiei, şi un profit net de 3,3 milioane lei. Producţia de cupru a fost de circa 7.800 de tone, cu 200 de tone mai mult decât în 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. APA

    sâmbătă, 21.01.2017 at 10:06

    Daca era profit si firma mergea bine de ce se inlocuiesc managerii?Aceasta intrebare este normala in aceasta situatie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax