Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Transporturilor: 90,23 de kilometri de autostradă vor fi gata anul acesta. Vor fi modernizate şi drumuri naţionale

Publicat

autostrada asfalt Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că în acest an se finalizează 90,23 kilometri de autostradă şi 45 de kilometri de variante ocolitoare. De asemenea, vor fi modernizaţi 275 kilometri de drumuri naţionale. Ministrul spune că autorităţile trebuie să facă presiuni pentru a putea fi terminate aceste lucrări în acest an.

”Acest lucru mi-a fost transmis de către cei de la CNAIR. Pentru a finaliza asta, trebuie să existe o presiune din partea autorităţilor”, a spus Cuc.

Printre sectoarele de autostradă care ar urma să fie finalizate în acest an s-ar afla şi lotul 3 şi 4 din Autostrada Sebeş-Turda. În ianuarie, stadiul lucrărilor erau de 66,5% pentru lotul 3 (Aiud-Decea, constructor Tirrena Scavi), respectiv de 60,5% pentru lotul 4 (Decea-Turda, constructor Porr).

Comparativ, pe lotul 1 Sebeş – Alba Iulia Nord erau executate 16,2% dintre lucrări (constructor Pizzarotti), iar pe lotul 2 Alba Iulia Nord – Aiud, în proporţie de 15% (constructor Aktor).

Vezi şi Autostrada Sebeș-Turda: Loturile 3 și 4 vor fi FINALIZATE în acest an, anunță vicepremierul Sevil Shhaideh

Citește și AUTOSTRADA Sebeş – Turda: Lucrările au fost prelungite cu 20 de luni, mai mult decât termenul iniţial

Vezi şi AUTOSTRADA Sebeş-Turda: Finanţare de 95 milioane euro, aprobată de Comisia Europeană. Stadiul lucrărilor pe loturi

În prezent, România are 733 de kilometri de autostradă, iar fostul ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, în decembrie 2016, că România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018. În plus, Buşe a estimat că numărul de kilometri de autostradă deschişi circulaţiei în 2017 va fi de cel mult 150.

La începutul lunii ianuarie, în timpul audierilor din Parlament, Cuc a declarat că nu promite niciun kilometru nou de autostradă pentru acest an. Ministrul a precizat, marţi, că era important să aibă toate datele înainte de a face vreo promisiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax