Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, pe urmele lui Marco Polo. Trei săptămâni în „misiune de lucru” prin China, Japonia și Coreea de Sud

Publicat

hava



hava
În loc de „buna ziua”, funcționarii publici ai Primăriei Alba Iulia ne-ar putea întâmpina cu „Ni Hao”. Șeful instituției, Mircea Hava, a plecat miercuri, pentru aproape trei săptămâni, într-o „misiune de lucru” în marile capitale ale Asiei, de unde ar urma să se întoarcă cu noi idei și practici în ceea ce privește gestionarea problemelor legate de administrația locală, atragerea de investitori, turiști și altele. Pentru ca edilul să mănânce orez și să doarmă pe pat de bambus, Primăria a plătit 4.135 de euro, respectiv 18.608 lei, potrivit documentelor publicate de pe SEAP.

Mircea Hava și alți 10 primari care fac parte din Asociația Municipiilor din România vor petrece aproape 3 săptămâni în Țara Soarelui Răsare, China și Republica Coreea.

În timp ce restul primarilor au anunțat în presă că vor pleca și ce anume vor face în ASIA, ba chiar în cazul unora au și supus la vot în ședințele de CL aceste deplasări, delegaţia primarului din Alba Iulia a fost ținută sub tăcere.

Licitația pentru deplasare a fost făcută pe SEAP, iar, potrivit datelor, pentru transport s-a plătit suma de 8.044,45 de lei, iar pentru cazare 10.563,88 de lei, la care se mai adaugă diurna și alte cheltuieli suplimentare ce vor fi decontate la întoarcere.

Plimbările prin Tokyo, Seul și Beijing vor dura mai bine de 2 săptămâni, din 29 martie până în 15 aprilie, iar, potrivit Asociației Municipiilor din România, deplasarea vizează extinderea contactelor și oportunităților care ar putea contribui la dezvoltarea schimbului de bune practici, al potențialului economic, turistic și investițional al municipalităților membre ale A.M.R.

Agenda misiunii, publicată de Asociația Municipiilor din România, a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin misiunile noastre diplomatice din țările de reședință, precum și cu contribuția ambasadelor acreditate la București, după cum urmează:

1. Tokyo, 30 martie – 4 aprilie: întâlniri cu reprezentanți din cadrul Autorității Metropolitane Tokyo și Districtul Minato, întrevedere cu Ambasadorul Viorel Isticioaia Budura, șeful Delegației U.E. la Tokyo, întâlniri cu oficiali ai Municipiului Yokohama și ai orașului Musashino, întrevedere cu reprezentanții Diviziei de Cooperare și Parteneriate Locale din Ministerul Afacerilor Externe, cu reprezentanți ai asociațiilor de prietenie româno – nipone și mediul de afaceri;

2. Seul, 5 – 9 aprilie: întâlnire cu Guvernatorii Provinciilor Gangwon – do și Gyeonggi – do, precum și cu Vice – Guvernatorul Metropolei Seul, cu alți oficiali din provinciile menționate, cu directorii departamentelor de cooperare internațională; tururi de documentare la obiective de interes pentru gestionarea problematicilor legate de administrația locală (Transport Operation and Information Center și Yeongdeungpo Advanced Water Purification Center, Seul) cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și un tur de documentare la Startup Campus Gyeonggi – do;

3. Beijing, 10 – 14 aprilie: întâlnire cu factori de decizie din cadrul Asociației de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea și cu oficiali din Guvernul R.P. Chineze, Primăria Beijing și Mi Yun, întâlnire cu reprezentanții Asociației antreprenorilor chinezi din România și cu Asociația de prietenie China – România, precum și o întrevedere de lucru cu liderii Huawei Beijing Institute.

În delegația oficială vor fi reprezentate municipiile: Alba Iulia, Bistriţa , Buzău, Călăraşi, Constanţa, Deva, Focşani, Petroşani, Sectorul 1, Satu Mare, Sectorul 3, Slobozia şi Râmnicu Vâlcea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax