Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festival și concerte în aprilie și mai la Alba Iulia. Evenimentele care deschid sezonul turistic în „Cealaltă Capitală”

Publicat

oameni, concert, multime Orice oraș este mai frumos în anotimpul cald, dar parcă Alba Iulia înflorește de-a dreptul și asta și datorită evenimentelor care îi bucură atât pe cetățeni cât și pe cei care vizitează „Cealaltă Capitală”.

După o iarnă lungă și lipsită de culoare, luna aprilie începe în forță pentru toți iubitorii de muzică și aer liber. Sezonul evenimentelor organizate de Primăria Alba Iulia debutează pe notele „Pianului Călător”, cu lupte de daci și romani și pe sunetele „Flautului fermecat”. 

 

pianul calator 12 aprilie: Pianul Călător

Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar sa uitaţi că în afara sălii de concert şi în tumultul secolului XXI pragmatismul domnește fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge sa vedem lumea în alb si negru.

28 aprilie – 1 mai: Festivalul Roman Apulum

Mai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un week-end. Te așteptăm cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansurile nimfelor și reconstituiri ale războaielor daco-romane.

festivalul roman apulum Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Festivalul se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai și adună peste 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare. Pe parcursul a două zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Festivalul Roman Apulum deschide sezonul evenimentelor la Alba Iulia. 12 trupe se luptă pentru supremație, în perioada 28 aprilie-1 mai

22 mai: Flautul Fermecat 

Cinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.

flautul fermecat Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto – Sankyo și un flaut bas Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrașie de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoșie artistică pe care le-au trăit vreodată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax