Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PROTEST la Direcția Sanitar Veterinară Alba. Angajații sunt nemulțumiți de Legea salarizării unitare

Publicat

IMG_6928 Angajații Direcției Sanitar Veterinare Alba au ieșit luni dimineața în fața instituției pentru a protesta împotriva Legii Salarizării. Motivul nemulţumirilor este că prin Legea salarizării unitare, „guvernanţii diminuează veniturile funcţionarilor publici”, printre care și ale lor.  Aceștia cer să nu existe discriminare între instituțiile publice.

La prima oră a dimineții, a început un protest spontan la Direcția Sanitar Veterinară Alba. În jur de 60 de angajați au ieșit în fața instituției, nemulțumiți de Legea Salarizării, ce prevede o diminuare a veniturilor. Aceștia au protestat timp de aproximativ 2 ore și spun că vor continua manifestările dacă lucrurile nu se vor schimba.

„Oamenii sunt nemulțumiți de actualul proiect al legii salarizării care prevede reduceri salariale de până la 20-25%, lucru care ne nemulțumește profund. De asemenea ne nemulțumește faptul că în actualul proiect al legii salarizării, așa cum a fost el publicat, există o discriminare între angajații instituției DSVSA, respectiv între personalul contractual și funcționarii publici în condițiile în care pentru personalul contractul se recunosc condițiile de muncă, iar pentru funcționarii publici nu se recunosc aceste drepturi. De asemenea, ne nemulțumește faptul că la nivel teritorial nu se recunoaște implicarea în menținerea sănătății oamenilor și a animalelor respectiv în programele naționale și programele co-finanțate, lucru care este cunoscut pentru autoritatea centrală”, a declarat o reprezentantă a protestatarilor.

Astfel de proteste au avut loc zilele trecute și în alte instituții din Alba Iulia printre care Primăria Alba Iulia, CJ Alba – care şi-au exprimat nemulţumirile prin grevă japoneză, dar și la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax