Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: SMOKIE, fără „fumuri” la concertul de la Alba Iulia. Pretenții modeste ale formației care făcea furori în anii `70

Publicat

smokie Dacă în urmă cu 40 de ani, fanii din România ai trupei Smokie nici măcar nu-și puteau imagina cum este un concert al formaţiei lor preferate, albaiulienii și românii vor putea vedea și asculta live formația care făcea furori în anii `70, cu „Living Next Door to Alice” și alte melodii, fără a plăti un bilet de intrare. Duminică, începând cu ora 19.00, Smokie și Compact vor închide Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia.

Două din formațiile care au marcat anii adolescenților în urmă cu mai bine de 30 de ani vin la închiderea regalului muzical de la Sărbătoarea Muzicii, în Piața Cetății din Alba Iulia. Smokie și ale sale hituri nemuritoare (de la ora 20.00), alături de Compact (de la ora 19.00), compun mixul nostalgic al unei seri în care mulți își vor retrăi cei mai frumoși ani.

Fără pretenții ieșite din comun, ci doar cu mici cerințe în ceea e privește băutura sau alte elemente care țin de concert și de șederea lor la Alba Iulia, Smokie este una din trupele care a rămas în memoria generației adolescenților anilor 70-80.

Așa arată cerințele celor de la Smokie: prosoape albe, selecție snacks, bere, suc, apă, batoane de ciocolată și bomboane gumate, suc natural, vin, ceai, lămâie sau rădăcină de ghimbir. Imagini din backstage:

Smokie ajunge la Alba Iulia chiar în ziua concertului, din 25 iunie și va ateriza pe aeroportul din Sibiu. Biletele pentru transportul, dus-întors, a 9 pasageri plus bagaje extra costă 11.508 euro. Concertul legendarei trupe este programat să înceapă la ora 20.00, iar în deschidere, de la ora 19.00, va concerta trupa Compact.

Britanicii își vor petrece noaptea în Cealaltă Capitală urmând să plece spre Anglia a doua zi, în data de 26 iunie, de pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Smokie este o formație muzicală britanică de muzică rock, activă din 1968, până în prezent. Inițial denumită The Yen, apoi The Sphynx și mai târziu Essence, trupa a fost formată la gimnaziul St. Bede’s din Heaton, Bradford, Anglia. A fost compusă inițial din Chris Norman (voce/chitară/pian) (n. Christopher Ward Norman pe 25 octombrie 1950, Redcar, Yorkshine), Terry Uttley (bass/voce) (Terence Uttley, n. 9 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine), Alan Silson (chitară plumb/voce) (n. 21 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine), Ron Kelly (n. Ronald Kelly, 1952). În principal aveau concerte în mici cluburi din Bradford, precum și din comunitățile învecinate.

În mai 1968, grupul l-a luat ca manager pe Mark Jordan, care i-a sfătuit să redenumească grupul în „Elizabethans”. În toamna anului 1968, Kelly a plecat din grup pentru a-și continua studiile.

În decembrie același an, grupul a avut o primă apariție la televizor, la Yorkshine și o primă apariție în revista „Calendar”, publicație locală de știri și alte evenimente. În august 1969, grupul compune două piese muzicale pentru programul BBC „High Jinx”. Încurajați de succes, Jordan i-a făcut să înregistreze primul demo tape. În 1970, casa de discuri RCA manifestă un interes foarte mare pentru această trupă, propunându-le schimbarea numelui în „Kindness”.

La sfârșitul anului 1970, Dave Eager s-a oferit să le fie manager. Ulterior au concertat cu Rory Storm, cântăreț stil „Mersy Beat” și un contemporan al Beatles.

SĂRBĂTOAREA MUZICII. În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

Ciocârlia reloaded” este spectacolul care va deschide cele trei zile de festival la Sărbătoarea Muzicii 2017, în Alba Iulia. Muzica românească cu elemente tradiționale și spirituale cu tot ce are ea mai bun și mai pur va anima Cetatea Alba Carolina, pe 23 iunie. În cea de-a doua zi a evenimentului au fost anunțate concerte extraordinare pe ritmuri de vals cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, iar pe 25 iunie pe scenă va urca legendara formație britanică Smokie și trupa Compact.

SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia. Trei zile cu Ciocârlia reloaded, Tango în Cetate și super concert Smokie. PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax