Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, a încetat din viaţă, la vârsta de 100 de ani

Publicat

mircea ionescu quintus Mircea Ionescu Quintus a murit vineri, 15 septembrie, în jurul amiezii. A decedat acasă, la Ploieşti, la vârsta de 100 de ani. În martie, când a fost decorat, Ionescu-Quintus spunea că viaţa sa este „un roman”.

Din cei 100 de ani de viață, 80 au fost petrecuți în PNL, Mircea Ionescu Quintus fiind cel mai vechi membru al acestui partid. ”Un singur lucru îmi doresc: sănătate! Deci, să ne fie bine. Să fie mai puține diferențe între bogați și săraci! Ne tragem din daci, bogați sau săraci. Acum doar săracii coboară din dacii!”, a spus Quintus în luna martie a acestui an, de ziua lui.

”Dl. Mircea Ionescu Quintus a fost nu doar martor ci și participant direct la multe momente cruciale din istoria României. Un exemplu pentru noi toți al atașamentului față de Partidul Național Liberal.

Un exemplu de rezistență în fața greutăților istoriei”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Seniorul liberal a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis în martie 2017 şi, cu acel prilej, compunea o epigramă despre vârsta sa şi vorbea despre cele mai importante momente din viaţa sa.

Seniorul liberal compunea și o epigramă în martie, pentru aniversare: ”Vreo sută ani mi se adună / Ca prin păduri semeții brazi / Și s-or găsi destui să spună/ Ce mai înseamnă suta, azi!”.

”Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa de îndelungată viață”, mărturisea atunci Mircea Ionescu Quintus.

Mircea Ionescu Quintus recita, tot în martie 2017, și o epigramă socială, pe care a scris-o, și care se referă la obârșia noastră, ca popor: ”Bogați sau săraci / Ne tragem din daci/ Dar astăzi din Dacii / Coboară săracii”.

Quintus mărturisea atunci că își vede viața ca un roman. ”Spunea cineva că un roman, dacă nu ar avea 700 de pagini, ar fi o nuvelă. Eu vreau să vă spun că viața mea este un roman. Am luat viața pe umerii mei, și pe răspunderea mea, încă de la 15 ani, când din nefericire, bunul și valorosul meu părinte ne-a lăsat. De atunci am avut răspunderea familiei”, a afirmat el.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax