Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Florin Roman a renunțat la greva foamei după o discuție cu Dragnea și Orban. A obținut finanțarea Monumentului Unirii

Publicat

florin roman

Florin Roman Deputatul de Alba, Florin Roman, a renunțat la greva foamei, la numai câteva ore după ce s-a instalat pe un scaun în holul din fața sălii de plen a Camerei Deputaților. Roman a anunțat că a decis să renunțe la forma extremă de protest după o discuție cu Liviu Dragnea și cu Ludovic Orban. Mai mult, deputatul de Alba a afirmat pe contul său de facebook că au fost alocați 18,8 milioane de lei pentru realizarea Monumentului Unirii.

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a intrat astăzi în greva foamei la Parlament, așa cum a anunțat, în jurul orei 15.00. Acesta a protestat astfel faţă de lipsa de finanţare a Monumentului Unii de la Alba Iulia şi faţă de modificările la legea administraţiei publice locale. Roman a anunțat că urma să doarmă pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar.

”În urma discuției cu dl Liviu Dragnea și cu președintele PNL, Ludovic Orban va comunic următoarele: – au fost alocați azi și nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; – dl Dragnea a garantat ca PSD nu susține proiectul cu prag de 10 la suta cerința a UDMR;
– Voi suspenda greva foamei, deoarece in ceasul al 12-lea a existat o reactie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reusit sa oprim o prevedere inutilă și provocatoare in legea administratiei publice, in 2017 cand romanii si maghiarii se inteleg cel mai bine din toata istoria. Am reusit sa obtinem, in acelasi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia.
– Puterea trebuie sa invete sa dialogheze pe subiecte de interes si sensibilitate nationala; altfel nu ajungeam aici.
– Daca voi constata ca PSD a mintit azi, voi fi primul sa va anunt si sa reiau protestele.
– 2018 trebuie sa fie anul tuturor romanilor, un an al respectului reciproc, un an in care Statul Roman sa ne poate face mandri pe toti, sa fie un stat functional si nu unul captiv unei majoritati a pumnului in gura sau a guvernaii discreționare” a postat Florin Roman pe contul său de facebook.

document centenar guvern Câteva ore mai târziu deputatul de Alba a publicat și un document prin care arată că Guvernul Tudose a publicat în Monitorul Oficial ordonanța aprobată în 13 septembrie 2017 prin care a fost alocată duma de 4 ilioane de lei pentru construirea Monumentului Unirii. ”Copia care confirmă alocarea sumei de 18,8 milioane de lei (cheltuieli de capital) pentru realizarea Monumentului Unirii a fost publicată în aceasta seară în Monitorul Oficial!”- a scris Roman pe rețeaua de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax