Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Actorul Ion Dichiseanu și-a lansat volumul de amintiri „Adevărul, mai frumos decât legenda”, la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia

Publicat

ion dichiseanu Actorul Ion Dichiseanu  a fost prezent vineri la Alba Iulia pentru a-și lansa cartea  „Adevărul, mai frumos decât legenda”. Evenimentul face parte din programul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”.

Maestrul Dichiseanu a povestit la Alba Iulia despre câteva din „aventurile” sale de pe platourile de filmare, momente amuzate care i-au rămas în memorie și care îl amuză și acum.

Legat de care, spune că a fost convins de colegii săi să-și scrie memoriile și că cititorii vor afla doar 10% din ceea ce a însemnat viața lui de actor. A scris patru ani la „Adevărul, mai frumos decât legendă” și spune că titlul cărții este adevărat, adevărurile sunt întotdeauna mai frumoase decât legendele.

22472591_1610990772255850_1125644853_n „Nu pot să trec uşor peste amintirile legate de filmul Burebista, în care întâmplările au luat, la un moment dat, o turnură periculoasă. Jucam rolul fiului lui Burebista, pe care îl chema Calopor. În rolul lui Burebista juca George Constantin. Mai erau cu noi, în secvenţa respectivă, Emanoil Petruţ şi câţiva însoţitori, gărzile noastre. Eram costumaţi cu coifuri şi vestă din metal, un echipament greu şi destul de incomod. Secvenţa nu era una dificilă, cu cascadorii sau galopuri. Urma să am un dialog cu Burebista. Doar câteva vorbe. Stăteam relaxaţi, călare pe cai. Erau armăsari de montă, impunători şi nărăvaşi, cum se cuvenea pentru nişte căpetenii ale dacilor. Aşteptam ca echipa tehnică să aranjeze reflectoarele, traveling-ul, panourile de reflecţie. Şi cum stăteam liniştiţi, în aşteptare, armăsarul meu s-a apropiat prea mult cu botul de spatele calului pe care se afla George Constantin, apoi s-a cabrat, moment în care cel din faţă i-a dat o copită. Am fost pur şi simplu aruncat din şa. Am căzut şi, în agitaţia produsă de armăsari, am fost izbit în spate de o copită. O durere groaznică…” Fragmente în avanpremieră din volum.

Ion Dichiseanu este un cunoscut actor de teatru şi cinema. A făcut roluri memorabile pe scena Teatrului Nottara şi a jucat în filme celebre, printre care Titanic vals, Toate pînzele sus, Pentru patrie, Revanşa, Clipa (Premiul ACIN, 1979), Burebista, Misterele Bucureştilor, Supravieţuitorul. A mai publicat volumul de versuri Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză (1995).

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax