Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Agenda Săptămânii Europene a Democrației Locale la Sebeș prin proiectul „Fii voluntar la bibliotecă”

Publicat

20171012_181203Agenda SĂPTĂMÂNII EUROPEANE A DEMOCRAȚIEI LOCALE (SEDL) a avut în prim-plan, la Sebeș, un proiect inițiat de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș, Consiliului Local al Municipiului Sebeș și al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu instituțiile școlare locale și Asociația Petit Peti (ONG). Proiectul s-a concretizat în jurul ideii de COPAC AL DEMOCRAȚIEI LOCALE. Evenimentul a avut loc joi, 12 octombrie 2017, ora 17.00, în sala „Gheorghe Maniu”, a centrului cultural sebeșan. Tema centrală a fost: „Participarea cetățenilor, consultare și angajament: pentru o democrație locală de succes”.

În program, au evoluat Trupa de teatru CAM ATÂT, coordonată de prof. Sanda Burță-Negrea de la Liceul Tehnologic Sebeș, Trupa de teatru MASCA, pregătită de prof. Lavinia Kamla-Donose – Asociația Petit Peti și Trupa de teatru SPIRIDUȘII – instruită de înv. Alina Dăncilă și înv. Gligor Stăvar de la Liceul Tehnologic Sebeș-Școala Gimnazială „Silviu Cărpinișianu” Sebeș. Momentele muzicale au fost susținute de prof. Corina Ofelia Corpodean.
Proiectul intitulat FII VOLUNTAR LA BIBLIOTECA SEBEȘ! a fost relansat cu scopul constituirii echipei de biblio-voluntari ai Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș și se adresează atât elevilor, cât și adulților.

Biblio-voluntarii vor avea posibilitatea să se implice în activități să ia efectiv parte la transformarea bibliotecii într-o instituție modernă.

Ca formă inovativă de activitate, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș dorește să-și valorifice potențialul informativ, socio-cultural și formativ-educativ și totodată să fructifice potențialul uman al comunității, în special al tinerilor din municipiul Sebeș și din localitățile aparținătoare.

Publicul numeros s-a bucurat de expoziția ISTORIA AERONAUTICII DIN TRANSILVANIA aflată foaierul Casei de Cultură, dar și de expoziția tematică STEAGURILE ȚĂRILOR EUROPENE COLORATE DE COPII, constituită din desene realizate de elevii clasei a II-a B – prof. înv. primar Bumbu Maria și elevii clasei a II-a C – prof. înv. primar Gatea Mihaela-Aurora – Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș, realizate în cadrul unui atelier de creație organizat cu acest prilej.Toți cei implicați în proiectul SEDL 2017 au primit semne de carte și carnețele personalizate în culorile SEDL. Mulțumim tuturor pentru implicare și pentru prezență și vă așteptăm, cu drag, la evenimentele care se vor desfășura la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax