Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CNAIR plantează salcâmi în zona cu alunecări de teren de pe Autostrada Orăştie-Sibiu

Publicat

Soluţia găsită de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cazul alunecărilor de teren de pe Autostrada Orăştie-Sibiu, este plantarea unor arbori pe versantul ce o ia la vale.

Încă din weekend, a început plantarea de salcâmi, pe dealul Bucium. Reprezentanţii Companiei de drumuri spun că acţiunea se va desfăşura timp de aproximativ o săptămână şi vor fi plantaţi în total 35.000 de salcâmi.

“DRDP Brașov execută lucrări de împădurire pe taluzurile de debleu ale versanților de pe Autostrada Orăștie – Sibiu, LOT 3, între Km 57+100 – 64+500. Se vor planta în total 35.000 de puieți de salcâm pe o suprafață de 597.600 mp, după o schemă stabilită de specialiștii silvici. Acțiunea se va desfășura timp de aproximativ o săptămână, în funcție de condițiile meteorologice”, au scris reprezentanţii CNAIR, pe Facebook.

Vezi şi Noi CRĂPĂTURI și DENIVELĂRI pe AUTOSTRADA Sebeș-Sibiu, pe un segment de drum de 70 metri, la Cunța

Valoarea acestor lucrări va fi suportată din garanţia de bună execuţie a autostrăzii.

“Această lucrare, această plantare de fapt, va costa undeva la 12.600 de lei. Deci nu este, nu putem spune că este o lucrare scumpă, dar este una eficientă. Vom suporta şi aceste sume, ca şi sumele pentru reparaţii, tot din garanţia de bună execuţie, reţinută de la constructorul Salini Impregillo.

Puieţii de salcâm ar trebui plantaţi în patru zile, însă dacă vremea se va înrăutăţi, acţiunea s-ar putea prelungi pe tot parcursul săptămânii viitoare”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, citat de digi24.ro.

Vezi şi Lucrări greșit executate, cauza fisurilor de pe autostrada Sebeș -Sibiu. CNAIR a început reparațiile

Citeşte şi CNAIR, despre alunecările de teren pe Autostrada Orăştie-Sibiu, lângă Aciliu: Sunt doar de suprafaţă. Se face inspecţie zilnică a zonei

surse: CNAIR (Facebook), digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Popescu

    luni, 13.11.2017 at 09:20

    E ok, dar ce te faci daca o ia dealul la vale inainte sa prinda radacini puietii ?

  2. Paul

    marți, 14.11.2017 at 00:27

    De obicei asa se intampla cind are idei un prost , sa forat si sa turnat ciment si dealul tot se misca di ati gasit voi solutia cu plantatul , jur ca ma tavalesc pe jos de ras

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax