Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sportivul Dragoș Becheș, din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness

Publicat

Albaiulianul Dragoș Becheș a ajuns la cea mai importantă competiție de culturism și fitnes, în calitate de concurent la categoria Junior Men`s physique up to 174. Campionatul Mondial de Culturism și Fitness s-a desfășurat în acest weekend la Bistrița și a reunit peste 500 de sportivi din 35 de țări. 

”Pregătirea a însemnat o vară întreagă de dietă plus antrenamente, iar în ultimele 2 săptămâni am ajuns la câte 2 în fiecare zi” a spus Dragoș. Acesta a obținut la Campionatul Mondial locul 8 la categoria sa, cea mai importantă poziție pe care a ajuns vreodată un sportiv din județul Alba, în acest domeniu.

Președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness (IFBB), Rafael Santonja, a vorbit, în deschidere, despre bodybuilding ca stil de viață, dar și ca un sport care a reunit la Bistrița competitori de pe cinci continente.

„Este o onoare și o bucurie să fim reuniți cu toții în acest oraș, Bistrița, pentru o sărbătoare a prieteniei și a sportului. Bodybuilding este un stil de viață și un sport. Astăzi, aici avem cei mai buni competitori ai culturismului și fitness-ului de pe cinci continente. Au cea mai bună oportunitate de a-și întâlni adversarii în cel mai înalt spirit al competiției, dar și de a cunoaște cultura română și oamenii extraordinari din România”, a spus Rafael Santonja.

Dragoș este un sportiv autentic, cu performanțe incontestabile, nu doar fizice: ambiția lui este să realizeze un doctorat la UBB. Are o carte de vizită impresionantă: campion național la Campionatele Naționale din 2016, vicecampion național la seniori în 2016 și 2017 și locul I la Cupa Federației în 2016, câștigător al Pro Nutrition Grand Prix în 2017.

Înainte să se apuce de body-building, Dragoș Becheș a mai făcut 5 ani de înot de performanță la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, obținând locul 4 la o competiție națională. De altfel, este îndrăgostit de Alba Iulia, mai ales de Cetatea Alba Carolina, unde îi place să se plimbe de câte ori are vreme.

A terminat Liceul Sportiv din Alba Iulia, Facultatea de Sport și din toamnă va fi masterand la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Speră să termine și un doctorat și vrea să își dedice viața sportului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax