Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CJ Alba şi Primăria Alba Iulia promovează separat Centenarul Unirii, la Târgul de Turism al României

Publicat

Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, este promovată ca locaţie importantă la Târgul de Turism al României, prin două standuri, unul organizat de primărie şi celălalt de Muzeul Naţional al Unirii, subordonat Consiliului Judeţean. Cum în 2018 este celebrat Centenarul Unirii, Alba Iulia este în centrul atenţiei, ca destinaţie pentru turişti români şi de peste hotare.

La standul pregătit în cadrul târgului de către administraţia locală vor fi prezentate ofertele agenţilor economici cu profil turistic din municipiu şi din zona limitofă, cei interesaţi având ocazia să afle tot ce ţine de Alba Iulia ca atracţii turistice, de la tur virtual interactiv până la locaţii şi evenimente, potrivit reprezentanţilor primăriei.

Accentul principal va fi pus pe Centenarul Marii Uniri şi evenimentele organizate la Alba Iulia în acest context.

“Oricum Alba Iulia a fost pe podium în ultimii ani, din toate ipostazele de promovare turistică, brand, locaţie, acum va fi probabil anul de vârf, când toată lumea care înţelege că România renaşte în fiecare an la Alba Iulia va dori să trăiască alături de noi fie momentele solemne, fie plini de bucurie”, a spus Mircea Hava, în contextul promovării oraşului în anul Centenarului Marii Uniri.

La Târgul de Turism al României, reprezentanţii Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Alba Iulia vor stabili contacte, inclusiv prin agenţii de income, astfel încât evenimentele din Capitala Marii Uniri să fie cât mai cunoscute.

De partea cealaltă, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va capta atenţia potenţialilor turişti, cu spectacole de reenactment cu Garda Românească, personaje relevante în contextul Marii Uniri, cum sunt fotograful Unirii, Samoil Mârza şi primul primar al oraşului, Camil Velican, a precizat directorul instituţiei, Gabriel Rustoiu, pentru Alba24.

Mesajul promovat de muzeu va fi Marea Unire de la Alba Iulia în 2018, un memento al celei din 1918, având ca punct central restaurarea Sălii Unirii, în formula originală, din 1922. Un detaliu interesant, monumentul ar urma să aibă arcade acoperite cu aur coloidal, la fel ca acum aproape 100 de ani.

La standul organizat de muzeu vor fi prezentate documente digitalizate, relevante pentru momentul 1 Decembrie 1918, filme publicitare, flyere şi alte materiale promoţionale.

Ediția de toamnă, a XXXVIII-a, a Târgului de Turism al României (TTR) se desfăşoară în perioada 16 – 19 noiembrie 2017, în cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Pe tot parcursul Târgului de Turism, între orele 10.00 – 18.00, vizitatorii vor fi încurajați să descopere noile standarde la nivelul destinațiilor turistice din România, prin intermediul Destinațiilor Europene de Excelență ale României. Destinațiile de Excelență (EDEN) reprezintă un proiect lansat de Comisia Europeană și gestionat la nivel național de Ministerul Turismului.

În cadrul manifestației expoziționale de la București, reprezentanții Ministerului Turismului vor promova, de asemenea, și logo-ul Centenarului.

foto: Facebook (standul CJ Alba – Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax