Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un artist aiudean, invitat să-şi prezinte lucrările la New Jersey, SUA

Publicat

Artistul aiudean Stefan Balog a fost invitat să își expună lucrările la The American Hungarian Museum din New Brunswick, New Jersey, S.U.A. Vineri acesta s-a întâlnit cu publicul american.

Expoziţia a fost prezentată de directorul muzeului, Melissa Katko Pepin iar la vernisaj au participat numeroşi reprezentanţi ai comunităţii maghiare din localitate.

”Este o deosebită onoare să fiu expus într-un muzeu de așa nivel și într-o companie selectă cum ar fi maestrul Domjan pentru care port un adânc respect. Publicul american este mare iubitor de artă și extrem de curios în ce privește zona noastră, a Transilvaniei. Mă bucur că am reușit să îmi prezint arta din nou pe pământ american și să vorbesc despre proiectele inter-art, despre locul meu natal, Aiudul”, a declarat Ştefan Balog.

Aceeaşi instituţie de cultură din SUA găzduieşte, în perioada 22 septembrie 2017 – 12 ianuarie o expoziție aniversară Domjan Jozsef, la 110 ani de la nașterea celebrului grafician. Acesta s-a născut pe data de 15 martie 1907 la Budapesta și a decedat în 25 noiembrie 1992 la New York.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Constantin

    luni, 20.11.2017 at 09:46

    Personal, ma toata stima pt. Stefan Balog. pot sa spun ca nu-i ofer nimic mai mult decat ceea ce merita din plin pentru tot ceea ce face ca artist si exponent al Inter Art Aiud. Consider, insa, absolut legitima intrebarea: Cum se face ca la vernisajul de la New Jersey au fost prezenti doar „numerosi reprezentanti ai comunitatii maghiare”, nu si macar cativa ai comunitatii romane? Mai este de observat o remarca a artistului in declaratia despre eveniment – el afirma ca este mandru de locul sau natal Aiudul, dar, mai spune ca „Publicul american este mare iubitor de artă și extrem de curios în ce privește zona noastră, a Transilvaniei”. Ce concluzii putem trage de aici nu cred ca este cazul sa spun eu, cu subiect si predicat.
    In alta ordine de idei, felicitati si mult succes pe taramul artei, Stefan Balog.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax