Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A fost numit şeful Antifraudă pe regiunea ce cuprinde şi activitatea din Alba. Vezi cine este inspectorul care a preluat funcţia

Publicat

Şefii celor opt direcţii regionale antifraudă au fost numiţi oficial în funcţie, după ce premierul Victor Ponta a semnat deciziile de numire. Activitatea din Alba este coordonată de la Sibiu, de Laurenţiu Dan Puşdercă. Numele acestuia apare într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Braşov, pentru fapte de corupţie.

Premierul a semnat, joi, deciziile de numire în funcţie a şefilor celor opt direcţii regionale antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), precum şi a doi inspectori generali adjuncţi în structura centrală a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Numirile ar fi însă temporare, până la ocuparea posturilor prin concurs, conform procesului de restrucurare a ANAF, care se va încheia până la 1 decembrie.

La conducerea Direcţiei Regionale Antifraudă Sibiu, ce coordonează şi activitatea aferentă din Alba a fost numit inspectorul general adjunct Laurenţiu Dan Puşdercă. Acesta apare ca intimat într-un dosar pe rolul Judecătoriei Braşov, alături de alţi doi angajaţi ai Vămii. În soluţia pe scurt din 2 iulie 2013, publicată pe portalul instanţelor se arată că “în baza art.278/1 alin.8 lit.b C.p.p., admite plângerea petentei Autoritatea Naţională a Vămilor, prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov formulată împotriva rezoluţiei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov din data de 11.12.2012, pronunţată în dosarul nr.11/P/2012, pe care o desfiinţează şi trimite cauza la procuror în vederea începerii urmăririi penale faţă de Puşdercă Laurenţiu Dan, Şoptică Viorel şi Năstasie Sorin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.248, art.248/1 C.pen. rap. la art.13/2 din Legea nr.78/2000. Menţine soluţia dispusă faţă de aceeaşi făptuitori cu privire la infracţiunea prev. de art.249 C.pen. În baza art.192 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”

În 2009, numele lui Puşdercă apare şi pe o listă a candidaţilor care au susţinut examenul de ocupare a funcţiei de director coordonator adjunct la Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, dar a fost respins, cu 66 de puncte, la interviu.

La Antifraudă Bucureşti a fost numit Claudiu Codrea, inspector general adjunct antifraudă, iar la celelalte direcţii din ţară şefii sunt Cosmin Georgescu (Suceava), Daniel Dinulescu (Constanţa), Gabriel Valentin Cărbunaru (Alexandria), Adrian Paul Voicu (Tg. Jiu), Călina Valer Vesa (Deva), Iulian Bogdan Gheorghe (Oradea).

De asemenea, în structura centrală a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost numiţi ca inspectori generali adjuncţi antifraudă Aurelian Constantinescu şi Valeriu Alexandru Gâlă.

Romeo-Florin Nicolae, şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit, la 1 august, de premierul Victor Ponta la conducerea Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor. Reamintim că Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii iulie, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale a Direcţiei Antifraudă a ANAF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pipo

    vineri, 06.09.2013 at 16:40

    Mi se pare normal sa pui un infractor la antifrauda pentru ca el si-a dat examenul la fraudare si cunoaste cel mai bine modul prin care se fac fraudele. Exact ca Ponta fraudatorul sef. Si asa se pun sefi in toate domeniile. Pentru ca asta a fost oferta electorala !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax