|

EDITORIAL: A plecat Tătucu și a venit Vărucu! Cum a uitat Dîrzu pe cine a pus ”director tânăr” la DSV

ovidiuDeși este de (prea) mulți ani în politică, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu uită de îngheață apele, ca un începător. Așa a uitat, de exemplu, cum vărul și în același timp finul său a fost înfiletat chiar din ordin personal, la șefia Direcției Sanitar Veterinare. A uitat până și de pregătirea profesională a acestuia, spunându-le ziariștilor că ”bănuiește” că este medic veterinar. Toate acestea le-a uitat exact în timp ce se grăbea să o tulească de la PSD direct la ceremonia unde tânărul aștepta emoționat să fie uns ”cea mai tânără speranță a caracatiței alimentare din Alba”, funcție denumită în limbajul celor neinițiați ”director tânăr al DSV”.

Pentru că despre o caracatiță trebuie să fi fost vorba, atunci când fostul director, Ioan Tătucu, a fost obligat să își dea demisia după ce a refuzat să încalce legea și să servească firma falimentară a unui om de afaceri cu datorii către instituție. Omul a acuzat public presiuni și a decis în final că mai bine pleacă din funcție. În mod normal, organele statului în frunte cu prefectul județului ar fi sărit să apere un om care vrea să respecte legea, sau să facă lumină… dacă nu se confirma. În schimb, prin tăcere s-a transmis mesajul următor pentru toată lumea: sunteți vulnerabili! Orice om de afaceri cu intrare la PSD, vă poate schimba din funcție, fraierilor! Gata cu democrația, de aici începe cleptocrația!

A, să nu uităm de prefectul județului! Dănuț Hălălai știe exact cum a fost presat fostul director, dar nu spune pentru că nu este (încă) obișnuit cu autodenunțul. ”Bine că s-a rezolvat și e domnul președinte mulțumit”, trebuie să își fi murmurat în gând Dănuț, și el prezent la învestirea noului director, în timp ce asculta cu satisfacție evidentă discursul comunistoid al junelui de famiglie bună.

Cum s-ar spune, a plecat Tătucu și a venit Vărucu! La cei 30 de ani ai săi, Ioan Martin este pregătit pentru orice prostie botezată ”program de guvernare”, care i se servește pe tavă dinspre cele două familii (să o includem, nu-i așa, și pe cea politică!).

Nu o spunem noi; o spune cu emoție tremurândă, chiar el: ”Este o onoare pentru mine să mă aflu în fața dumneavoastră din această funcție. Pentru aceasta vreau să mulțumesc președintelui ANSVSA pentru încrederea acordată și vă asigur că nu voi precupeți pentru îndeplinirea programului de guvernare și a legislației sanitar-veterinare la nivelul județului Alba”. O precizare: după ”precupeți” nu am uitat noi să scriem ”nici un efort”, a uitat el să citească de pe foaie. Ce să faci, oricât fard ar pune peste doctrină, pesediștii sunt, din când în când, victimele limbajului.

Dar dincolo de limbaj, mai sunt și vechile obiceiuri: așa se schimbau directorii și pe vremea ”bătrânului PSD”. Câte un șantaj, câte o avertizare… Mai sunt și acum prin instituțiile publice unii care își aduc aminte cum îi amenința deschis și agresiv oul vorbitor de struț, Codrin Ștefănescu, parașutat aici ca deputat. Dar Ștefănescu avea totuși inamici în subteranul organizației din Alba. Acum, modelul liderului nesigur pe sine, disperat să mențină în jurul său personaje ascultătoare și limitate, trăiește singur la PSD și pare că se simte bine.

Din această perspectivă, oare cum va trata noul director Martin, motivele pentru care a plecat fostul director: va continua sau nu să ofere servicii firmei falimentare, dar influente, care a dus la schimbarea predecesorului său? Dar altor firme, la fel de influente?

Asta depinde, nu-i așa, de cum va precupeți el ”programul de guvernare”!

URL scurt: http://alba24.ro/?p=563612avatar Publicat de pe 29 aprilie 2017 şi actualizat pe 30 aprilie 2017.
Publicat în EDITORIAL, EVENIMENT, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “EDITORIAL: A plecat Tătucu și a venit Vărucu! Cum a uitat Dîrzu pe cine a pus ”director tânăr” la DSV”

  1. Psd-directori praf-La Mediu o cucoana habarnista, la Garda de Mediu un mascarici, la Dsv un sustinut.Darzule pui pe posturi cheie niste oameni fara pregatire si cu o fatarnicie exagerata!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI