Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acces gratuit la internet pentru locuitorii din comunele Berghin, Noșlac, Roșia Montană și Șpring. Proiect la aprobat în CJ Alba

Publicat

internet fix Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința de joi, acordul-cadru de cooperare pentru implementarea proiectului ”Realizarea unor puncte de acces liber la internet în locații publice din comunele județului”. Pentru finanțarea cheltuielilor necesare realizării proiectului este necesară suma de 12.000 lei, din bugetul propriu al județului Alba.

Pentru a facilita accesul la informațiile necesare desfășurării activităților economico-sociale în comunele județului, se propune crearea de puncte în care locuitorii să poată utiliza în mod gratuit internetul, prin intermediul conexiunilor fără fir. În urma consultării cu autoritățile publice executive ale comunelor din județ, s-a identificat oportunitatea realizării unor puncte de acces liber la internet, în locații publice, în localitățile Berghin, Noșlac, Roșia Montană și Șpring.

Se urmăreşte extinderea gradului de acces la serviciile de bandă largă și accesarea gratuită de către cât mai mulți utilizatori a informațiilor de care au nevoie, prin intermediul diverselor dispozitive dotate cu capacități wireless. Iniţiativa acestui proiect de hotărâre au avut-o vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi Alin Cucui.

Internetul oferă omului modern o multitudine de avantaje, care îi ușurează sau îi îmbunătățesc viața, îl ajută să economisească timp și bani și îi oferă modalități de a-și petrece timpul simțindu-se mai bine. Prin intermediul lui se oferă acces la informații din toate domeniile (politică, administrație, sport, agricultură, vreme, informații juridice și altele), la informațiile de interes public, se poate realiza comunicarea cu instituțiile publice și companii private, se pot afla informații despre starea vremii, se pot căuta și găsi locuri de muncă, se pot posta gratuit anunțuri, se pot depune acte, petiții, cereri în format electronic, se arată în documentaţia prezentată pentru aprobare.

Pentru a putea implementa acest proiect este necesară realizarea unei cooperări, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, între Consiliul Județean Alba și consiliile locale ale comunelor Berghin, Noșlac, Roșia Montană și Șpring. Consiliile locale vor pune la dispoziție locația și sursa de energie electrică necesare pentru implementarea proiectului, iar finanțarea cheltuielilor pentru instalarea echipamentelor și achitarea contravalorii abonamentelor Internet Wi-Fi, în sumă de maxim 12.000 lei pentru cele patru locații, respectiv 3.000 lei pentru fiecare, se va asigura din bugetul propriu al județului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. rus alin

    marți, 25.08.2015 at 14:20

    Concurenta neloiala fata de Telekom si RDS?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax