Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: ACCIDENT pe DN1, în zona Dumbrava. O persoană rănită în urma unui impact între un TIR și o autoutilitară. Trafic reluat

Publicat

accident TIR noaptea Un accident rutier s-a petrecut joi seara, îpe Drumul Național 1, în zona localității Dumbrava. O persoană a fost rănită după o coliziune între un TIR și autoutilitară.

Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri timp de o oră şi jumătate. După ora 21.35, circulația a fost reluată pe un sens de mers.

UPDATE3: Potrivit IPJ Alba, în 24 noiembrie, în jurul orei 19.50, pe DN1, la kilometrul 430, în afara localităţii Dumbrava, P.I. (48 de ani), din judeţul Dâmboviţa, în timp ce conducea o autoutilitară în direcţia Turda-Aiud, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autotractor condus de un bărbat de 32 de ani, din judeţul Sălaj.

În urma accidentului, şoferul autoutilitarei a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Aiud unde a primit îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate.

IPJ Alba recomandă şoferilor, pentru a evita implicarea în accidente rutiere:

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă;

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

UPDATE 2: În jurul orei 00.30, traficul rutier a fost deblocat pe DN1, în zona localității Dumbrava.

UPDATE 1: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Alba, la ora 21.35 circulația pe DN1 Turda – Alba Iulia a fost reluată, pe un fir alternativ. Din cauza unei coliziuni dintre o autoutilitară și o autocisternă de transport ciment, traficul a fost oprit total la km 430, în zona localității Dumbrava.

Accidentul rutier s-a petrecut pe Drumul Național 1 (km 430), în zona intersecției cu localitatea Dumbrava, comuna Unirea. Din primele informaţii o victimă (conștientă) este încarcerată şi pentru scoaterea acesteia dintre fiarele contorsionate intervine Detaşamentul Aiud.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat la ora 20.20 că, din cauza unei coliziuni dintre o autoutilitară și o autocisternă de transport ciment, circulația rutieră pe DN1 Turda – Alba Iulia este oprită pe ambele sensuri la km 430, în zona localității Dumbrava, în județul Alba.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alin

    vineri, 25.11.2016 at 09:43

    In zona aceea drumul este acoperit de noroi si pietre aduse de autoutilitarele care lucreaza la autostrada din zona. Acele masini ar trebui, conform legii, sa fie curatate inainte de a intra pe un drum european.
    Tocmai ce mi-am spart parbrizul in aceeasi zona.
    Pe timp de ploaie drumul poate deveni foarte alunecos si se pot produce accidente grave.
    Politia pe unde ii ?
    Chiar nu se sesizeaza nimeni ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax