Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accidentul aviatic din Apuseni: 50 de persoane au fost audiate de procurorii militari, printre care reprezentanţi MAI, MApN şi de la Şcoala de Aviaţie

Publicat

Procurorii militari au anunţat că, în dosarul accidentului aviatic din Apuseni, până în 5 martie au audiat 50 de persoane, părţi vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, reprezentanţi MAI, MApN şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Audierile s-au desfăşurat în judeţele Alba, Cluj, Mureş, Bihor şi la Bucureşti.

“În continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori a Secţiei parchetelor militare, desemnată cu efectuarea actelor de urmărire penală în cauză, a procedat, în perioada 20 februarie  – 5 martie,  la audierea în calitate de martori a unui număr de 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul M.A.I. şi M.Ap.N. ş.a”, se arată în comunicatul PÎCCJ.

Procurorii precizează că s-au desfăşurat concomitent audieri, atât la Bucureşti, cât şi pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor.

De asemenea, a fost finalizată activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112”.

Procurorii au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei.

Aceştia anunţă că, “în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele, şi în perioada următoare va continua audierea persoanelor care pot furniza informaţii utile şi pertinente”.

Reamintim că, la sfârşitul lunii februarie, procurorii militari au fost prezenţi la Câmpeni şi au audiat martori din Horea, printre care fostul deputat Corneliu Olar, pădurarii Alexandru Vesa şi Nicolae Oneţiu şi cei trei salvatori, Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif. Aceştia au mai fost audiaţi şi de procurorii din Alba. Pentru prima dată au fost chemaţi la audieri în acest caz şi primarul comunei Horea, Marin Nicola şi viceprimarul, Ioan Trif.

Corneliu Olar a declarat atunci pentru Alba24.ro că a fost citat pentru declaraţii împreună cu primarul şi viceprimarul comunei Horea, cei trei salvatori şi cei doi pădurari. „Am dat declaraţii noi şi m-au întrebat dacă îmi susţin declaraţia dată în data de 28 februarie. Declaraţia am susţinut-o. La declaraţiile noi am fost întrebat de procurorul militar de la Bucureşti dacă autoritatea locală şi-a făcut datoria în ziua accidentului. Le-am spus că da, bineînţeles, că doar au fost toţi cei din comitetul local acolo”.

Vezi alte declaraţii şi informaţii suplimentare: ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI: Procurorii militari audiază martori din Horea. Discuţii cu primarul, viceprimarul şi alţi localnici

De la începutul lunii Curtea de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia parchetelor militare, pentru că, potrivit declaraţiilor făcute atunci de procurorul general Augustin Lazăr se impunea audierea unor persoane din cadrul unor instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax