Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Acord de principiu de la CNADNR pentru acces suplimentar la autostrada Sebeş – Turda în partea de nord a oraşului Alba Iulia

Publicat

Consiliul Județean Alba anunţă că a primit, marţi, acordul de principiu din partea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) pentru construirea unui acces suplimentar la autostrada Sebeș – Turda, în partea de nord a oraşului Alba Iulia, pentru asigurarea legăturii cu zona Munților Apuseni.

Iniţial, proiectul transmis în atenţia CNADNR prevedea un singur acces spre autostrada ce va fi construită între Sebeş şi Turda. Acesta era localizat în partea de sud-est a orașului, după traversarea râului Mureș. CJ Alba a solicitat, vineri, printr-o adresă transmisă Companiei, realizarea unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului Alba Iulia.

„În urma observațiilor făcute de primarul Mircea Hava la acest proiect, am transmis o solicitare oficială CNADNR, cerând introducerea unei noi zone de acces la autostradă, în partea de nord a orașului, care să realizeze și legătura facilă cu zona Munților Apuseni”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, această nouă legătură la autostradă va permite și o legătură mai bună între DN74 și DN1 printr-o șosea de ocolire a municipiului Alba Iulia ce este deja prevăzută atât în planul de amenajare a teritoriului județului, cât și în planul urbanistic general al municipiului Alba Iulia.

„Acordul primit astăzi, pentru acest al doilea acces la autostradă este o reușită, mai ales că orașe ca Deva, Simeria sau Orăștie au doar câte un singur acces la autostradă. Este o nouă șansă de dezvoltare pentru municipiul Alba Iulia”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax