Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de weekend a poliţiştilor din Alba: 13 permise reținute pentru alcool la volan și amenzi de peste 40.000 lei

Publicat

politie

actiune politie 1La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Oamenii legii au depistat 13 şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului. Faţă de trei dintre ei, au fost întocmite dosare penale, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Ceilalţi zece au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar, permisele de conducere le-au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

În perioada 28 – 29 august, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere precum şi combaterea consumului de alcool în rândul participanţilor la traficul rutier.

Au fost vizate atât drumurile naţional europene cât şi municipiile, oraşele şi localităţile rurale ale judeţului Alba.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au depistat şi sancţionat 193 de conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 40.530 lei.

Poliţiştii au depistat 13 conducători auto care conducea sub influenţa alcoolului, faţă de trei dintre ei fiind întocmite dosare de cercetate penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Faţă de ceilalţi zece, pentru care, în urma testărilor cu aparatul etilotest au rezultat valori mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar complementar permisele de conducere le-au fost reţinute pentru o perioadă de 90 de zile.

Vineri, la ora 17.22, pe strada Călărași din municipiul Sebeș, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe R.A., de 38 de ani, din Daia Română, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în 28 august, în jurul orei 22.40, poliţiştii din Ocna Mureş, au oprit pentru control, pe raza oraşului, un autoturism condus de S.I., de 60 de ani, din Ocna Mureş. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 28/29 august, la ora 2.37, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe M.A.D., de 27 de ani, din municipiul Sebeş, care conducea un autoturism, pe strada Mesteacănului din Petrești, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cele trei cazuri prezentate, faţă de conducătorii auto au fost întocmite dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax