Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunea „Blocada” în Alba: Zeci de permise reţinute, majoritatea pentru alcool la volan şi sute de amenzi pentru viteză. Recomandările poliţiştilor

Publicat

politie

masina politie autostrada Poliţiştii din Alba au continuat acţiunile de verificare în traficul rutier în perioada concediilor. În intervalul 20-26 august, 41 de şoferi au rămas fără permise, majoritatea pentru alcool la volan şi alţi aproape 500 au primit amenzi pentru viteză.

Până în 31 august, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, poliţiştii desfăşoară o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum şi pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

Astfel, în perioada 20 – 26 august, în cadrul acţiunii „Blocada”, poliţişti din Alba au constatat 33 de infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară, 22 la regimul circulaţiei rutiere, una la regimul armelor şi muniţiilor, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni.

Dintre infracţiunile descoperite, 26 au fost constatate în flagrant delict.

Totodată, au fost aplicate 1.144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 220.435 lei, dintre care 124 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 983 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, restul de sancţiuni fiind aplicate la alte acte normative.

Dintre sancţiunile aplicate în trafic, 10 au fost pentru consum de alcool, 476 pentru viteză neregulamentară şi 18 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 41 de permise de conducere, dintre care 10 pentru consum de alcool, 4 pentru viteză, 27 pentru alte abateri şi au retras 26 de certificate de înmatriculare.

Pentru o călătorie în siguranţă, poliţia vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autovehiculului;

Este bine să vă interesaţi  cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi; Puteţi obţine informaţii permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi la eventualele rute ocolitoare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

Pietonilor le este recomandat să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax