Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunile Albalact, retrase de la tranzacţionare pe bursă. Compania a fost delistată de către noul proprietar

Publicat

Grup AlbalactPotrivit unui anunţ Albalact, acţiunile companiei (simbol bursier ALBZ) sunt retrase marţi de la tranzacţionare pe bursă. Cel mai mare producător de lactate din România a fost delistat de către noul proprietar, grupul francez Lactalis.

În noiembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat intenţia BSA International de delistare a Albalact, printr-o ofertă făcută acţionarilor minoritari. În urma delistării, acţionarii minoritari care nu şi-au încasat banii pe actiunile Albalact vor putea solicita oricând contravaloarea acestora la preţul de 0,5252 lei pe acţiune, potrivit news.ro.

Actiunile Albalact erau suspendate de la tranzacţionare din 23 noiembrie 2016.

În septembrie 2016, Albalact a fost preluată de grupul francez Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume.

Albalact este lider al pieţei românesti de lactate, depăşind rivalul Danone în 2016. Grupul Albalact deţine brandurile Albalact, Rarăul şi Zuzu.

Compania cu sediul în judeţul Alba a avut în 2015 venituri totale de 449 milioane lei (99,4 milioane euro), un profit net de 13,3 milioane lei (3 milioane euro) şi peste 600 de angajati, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax