Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activele „Ardeleana”, scoase la vânzare prin licitaţie, de lichidator. Printre acestea, sediul fabricii şi Hotelul „Continental” din Cluj

Publicat

Lichidatorul judiciar al SC „Ardeleana” SA Alba Iulia, aflată în stare de faliment, „Expert Insolvenţă” SPRL anunţă vânzarea prin licitaţie publică a mai multor active aparţinând firmei. Sunt menţionate sediul administrativ şi bunurile societăţii de pe strada Morii din Alba Iulia, dar şi Hotelul „Continental” din Cluj şi alte spaţii comerciale. Licitația va fi organizată la sediul lichidatorului judiciar în data de 15 iunie 2012.

„Ardeleana” SA este una dintre firmele miliardarului Dorel Tamaş, care se află în stare de faliment. Datoriile societăţii au fost evaluate la 57,6 milioane lei. De cazul acesteia, dar şi al altor societăţi deţinute de omul de afaceri, cercetat pentru delapidare, se ocupă „Expert Insolvenţa” SPRL Hunedoara.

„Ardeleana” SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi a fost preluată de Dorel Tamaş în 2004. Din afacerile acestuia, mai multe bănci, firme, operatori de servicii, dar şi Direcţia de Finanţe ar trebui să-şi recupereze restanţe neîncasate în valoare totală de 13 milioane de lei.

Reamintim că Dorel Tamaş este judecat, în lipsă (reprezentat însă prin mandatar – Ioan Claudiu Ghineţ), în Dosarul „Continental”, cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În dosar mai sunt inculpate alte cinci persoane (fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, Crinela Cătălina Pop, Anca Gherman şi Radu şi Delia Angela Soare), iar „Ardeleana” SA, prin „Expert Insolvenţă” SPRL Hunedoara şi Banca Comercială Română s-au constituit părţi civile.

Vânzarea prin licitaţie publică a activelor „Ardeleana” SA vizează mai multe bunuri, printre care sediul administrativ şi clădirea de birouri a fostei fabrici de încălţăminte, în suprafață totală de 3.592 mp și bunurile mobile (mobilier, post trafo, centrală termică, etc.) aflate în incinta imobilelor, situate în  Alba Iulia, Str. Morii, nr. Prețul de pornire a licitației pentru acestea este de 614.627 euro, exclusiv TVA.

Mai este scos la vânzare şi un spaţiu comercial în suprafață totală de 987 mp, situat în  Alba Iulia, pe Bulevardul Transilvaniei, cu prețul de pornire a licitației de 794.211 euro, exclusiv TVA.

De asemenea, sunt amintite şi construcţii industriale şi teren aferent în suprafață de 31.226 mp și post trafo, situate în  Sântimbru. Prețul de pornire a licitației este de 711.966 euro, exclusiv TVA.

Mai multe bunuri mobile (mașină de cusut Taking, mașină de ștanțat, compresor, cazan apă caldă) şi stoc de marfă (pahare, haine copii, haine femei, încălțăminte bărbați și femei) sunt scoase la licitaţie cu prețul de pornire de 40.072 euro, respectiv 359 euro, exclusiv TVA. Sunt şi trei autoturisme ce vor fi vândute, două Volkswagen Passat (cu 2.500 euro, respectiv 3.000 euro) şi o maşină Dacia (cu 400 euro).

Licitația va fi organizată la sediul lichidatorului judiciar în data de 15 iunie 2012, ora 12.00. Ofertanţii sunt obligaţi să se prezinte la sediul lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înainte de data organizării licitaţiei, în vederea depunerii ofertei de cumpărare, a cauţiunii reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, precum şi pentru achiziţionarea caietului de sarcini. Caietele de sarcini se pot cumpăra de la sediul lichidatorului judiciar. În caz de neadjudecare, licitaţia se va relua în data de 22 iunie 2012 și 29 iunie 2012, în aceleaşi condiţii.

Vânzarea Hotelului „Continental” din Cluj

Tranzacţia prin care omul de afaceri Dorel Tamaş a intrat în posesia Hotelului „Continental” din Cluj este în obiectul unui dosar de înşelăciune şi spălare de bani aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Prețul de pornire a licitației pentru clădirea din centrul Clujului este de 6.583.132 euro, exclusiv TVA şi se organizează la sediul lichidatorului judiciar, în data de 15 iunie 2012, ora 13,00.

Imobilul cu patru nivele este descris astfel în anunţul de licitaţie: casă din piatră şi cărămidă compusă din subsol – 2 camere şi dependinte; parter – 1 local pentru cafenea, 1 local pentru restaurant; 7 camere, bucătărie şi dependinte; etaj 1 – sala festivă, 18 camere, bucătărie şi dependinţe; etaj 2 – 25 camere şi dependinţe; etaj 3 – 21 camere şi dependinţe și terenul aferent în suprafață de 1.497,60 mp.

În caz de neadjudecare, licitaţia se va relua în data de 22 iunie 2012, 29 iunie 2012, 6 iulie 2012, 13 iulie 2012, 20 iulie 2012 și 27 iulie 2012.

Citiţi mai multe despre Dosarul „Continental” aici.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax